NaslovnicaVijesti"Vrijeme je da ustanemo i vratimo Manchester United na mjesto koje zaslužuje!"

“Vrijeme je da ustanemo i vratimo Manchester United na mjesto koje zaslužuje!”

“Vrijeme je da ustanemo i vratimo Manchester United na mjesto koje zaslužuje”, objavio je golman Manchester Uniteda David de Gea na svom twitter profilu.

Vrijeme je da ustanemo i vratimo Manchester United na mjesto koje zaslužuje

Golman Manchester Uniteda i španjolski reprezentativac pozvao je svoje suigrače da zaborave na nedavnu formu i loše rezultate i da se potrude i vrate klub na mjesto gdje i pripada, u sami vrh.

“Crveni vragovi” su danas poraženi u gostima kod Sunderlanda, te sada zaostaju šest bodova za četveroplasiranim Manchester Cityjem i vjerovatno neće završiti u top četiri i izboriti Ligu prvaka ove sezone.

De Gea, koji je nedvojbeno kriv za oba gola na Stadionu svjetlosti, pozvao je svoje suigrače da preokrenu stvari.

Na svom twitter profilu je objavio: “Vrijeme je da ustanemo i vratimo Manchester United na mjesto koje zaslužuje”

Poraz od Sunderlanda znači da je Louis van Gaalov tim osvojio manje bodova nakon 26 odigranih kola nego prošle sezone u Premier ligi, a u posljednjih sedam gostovanja u ligi su osvojili samo šest bodova od mogućih 21.

Manchester United sljedeću utakmicu igra protiv Midtjyllanda u četvrtak u okviru Europa lige, a Van Gaal osjeća da je osvajanje ovog takmičenja najbolji način da se osigura učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

“Sada će biti veoma teško, izgubili smo mnogo bodova u posljednje vrijeme, što je previše u ovom dijelu sezone”, rekao je nizozemski stručnjak za BT Sport.

“Morali smo pobijediti u ovoj utakmici i nismo to uradili, tako da možemo kriviti samo sebe. Sunderland je bio dosta agresivniji od nas, a mi se nismo mogli nositi s tim i nismo uspjevali zadržati loptu.”

“Mislim da je poslije današnje utakmice osvajanje Europa lige najbolji put za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, ali ni to neće biti lako jer je ostalo dosta vrlo dobrih ekipa.”

Van Gaal je dodao da ne smatra da bi ga ovaj poraz mogao koštati otkaza na Old Traffordu.

“Nisam više pod pritiskom. Moram raditi svoj posao i davati svoj maksimum, više od toga ne mogu učiniti. Pripremit ću svoje igrače da budu u potpunosti spremni za utakmicu u četvrtak, kao i uvijek.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!