NaslovnicaVijestiWatford pobjedom protiv Uniteda oborio rekord star 30 godina

Watford pobjedom protiv Uniteda oborio rekord star 30 godina

Manchester United je pobijedio u sve četiri utakmice u Premier ligi nakon što bi prethodno bio poražen u derbiju grada Manchestera na svom stadionu. Ne i danas. Poraz “crvenih vragova” u duelu sa Watforda (2:1) znači i da je Jose Mourinho treći put u karijeri (nakon Porta 2002. godine i Chelseaja 2006. godine) ubilježio tri poraza u nizu. Ovo je, svakako vrijedi spomenuti, i prva pobjeda Watforda nad Unitedom u prethodnih 30 godina.

14310452_10154341636056815_1320244570446411928_o

Postoji izraz u nogomet – kolokvijalni izraz, naravno – koji se može primijeniti na situaciju u kojoj se nalazi Manchester United, tim koji je sezonu počeo osvajanjem Community Shielda i sa tri vezane premijerligaške pobjede. Taj izraz je, naravno, “ušla voda u uši”.

Prvo je Manchester City pobijedio (a u tom procesu i nadigrao) velikog rivala na Old Traffordu. Onda je Feyenoord savladao United u Ligi Europe, da bi naposljetku trijumf nad ovim timom, u petom kolu Premijer lige, izvojevao i Watford veoma interesantnog talijanskog trenera Waltera Mazzarrija.

Istina je da je Manchester tijekom većeg dijela susreta bio bolji rival, ali to nije uspio konkretizira u smislu samog rezultata.

Domaćin je do prednosti stigao u 34. minutu. Daryl Janmat, koji je, otkako je stigao u Premier ligu, njezin najbolji asistent od svih defanzivaca, centrirao je s desne strane, a u području penala je sam ostao Capoue, koji je preciznim udarcem savladao Davida de Geu. Ovo je četvrti pogodak ovog nogometaša iz pet udaraca u gol u ovoj sezoni, što je apsolutno nevjerojatan podatak…

Sve do izjednačujućeg pogotka Manchestera nije bilo pravih prilika na utakmici. Marcus Rashford najbolje se snašao u šesnaestercu Watforda u 62. minutu poslije ubačene lopte s lijevog boka, te je snažnim udarcem s oko pet metara donio izjednačenje svojoj ekipi. Rashford je tako postigao deseti gol za United od debija. U tom razdoblju (od veljače ove godine) nitko nije postigao više golova za United od njega. Ovo je također i 800. pogodak ekipe sa Old Trafforda na gostovanjima u Premier ligi – što je za najmanje 96 golova bolje od bilo koga drugog.

Watford je sjajno odigrao u završnici susreta, a Zuniga je 53 sekunde po ulasku u igru gotovo s istog mjesta kao i Capoue savladao De Geu i tako ponovno doveo svoju momčad do prednosti.

Konačan rezultat postavio je Troy Deeney iz jedanaesterca u 95. minuti. Minut ranije penal je skrivio Marouane Fellaini koji je oborio Zunigu u kaznenom prostoru. Watfordu je ovo druga uzastopna pobjeda u Premier ligi, pa poslije pet odigranih utakmica zauzima osmo mjesto sa sedam bodova, dok Manchester ima dva više i zauzima šesto mjesto.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!