NaslovnicaVijesti"Manchester United mora osvojiti trofej ove sezone!"

“Manchester United mora osvojiti trofej ove sezone!”

“Ovo je manje-više nova ekipa i moramo biti uspješni. Očito je da Liga prvaka veoma važna za klub, ali smo razočarali i ispali. Međutim, Manchester United mora osvojiti trofej ove sezone”, izjavio je napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Manchester United mora osvojiti trofej ove sezone

Napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, Wayne Rooney, izjavio je da želi prekinuti čekanje na trofej, ali da su također šanse da njegov tim bude prvak Engleske jako male.

Ne uključujući Community Shield iz 2013. godine, United nije osvojio nijedan trofej otkako je klub napustio Sir Alex Ferguson, koji je u posljednjoj sezoni na Old Traffordu osvojio titulu prvaka Premier lige.

Tim Louisa van Gaala je prošao kroz teško razdoblje krajem prošle godine, u kojem su izbačeni iz Lige prvaka, te su nanizali mnogo utakmica u ligi u kojima nisu uspjeli doći do pobjede.

Iako Rooney priznaje da 12 bodova koji ih dijele od vodećeg Leicestera izgledaju nedostižno u ovom trenutku, engleski reprezentativac inzistira da se tim mora fokusirati na FA Kup i Europa ligu ukoliko želi završiti ovu sezonu u pozitivnoj atmosferi.

“Važna stvar ove sezone je ponovo osvojiti trofej jer je prošlo nekoliko godina otkako smo osvojili posljednji trofej”, rekao je Rooney za BT Sport.

“Bit će teško osvojiti Premier ligu s obzirom na poziciju u kojoj se trenutno nalazimo, tako da mislim da je naš glavni cilj da završimo u top četiri, te također bi bilo sjajno da osvojimo Europa ligu. To nam nije bio cilj na početku sezone, ali to je sada najviše što možemo.”

Rooney je početkom ove godine znatno popravio svoju formu, za razliku od prvog dijela sezone. U ukupno 30 utakmica odigranih u dresu Manchester Uniteda ove sezone u svim takmičenjima, Rooney je postigao 12 golova i upisao četiri asistencije. Od tih 12 golova, čak sedam je postigao ove godine.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!