NaslovnicaVijestiWayne Rooney neće biti u prvoj postavi Engleske na Euru?

Wayne Rooney neće biti u prvoj postavi Engleske na Euru?

Selektor nogometni reprezentacije Engleske Roy Hodgson rekao je da će kapiten Wayne Rooney biti u sastavu za Europsko prvenstvo u Francuskoj, ali da igrač Manchester Uniteda nema sigurno mjesto u prvom timu.

Wayne Rooney

Hodgson će moći računati na najbolje strijelce Premijer lige iz ove sezone, Harryja Kanea iz Tottenhama, koji je do sada postigao 24 gola, odnosno Jamieja Vardyja iz Leicestera (22), pa bi najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije – što je naravno Wayne Rooney – mogao biti na klupi za pričuve.

“Naravno, žestoka je konkurencija na toj poziciji i razumijem zbog čega se postavljaju pitanja tko bi trebao igrati. Rooney zaslužuje mjesto među 23 igrača i ne vidim zbog čega bih ga izostavio, ako je 100 posto spreman i igra utakmice. Nešto bi baš moralo da se dogodi da odlučim da ga izbacim iz momčadi, poslije dvije godine koliko je kapiten i više od 20 utakmica u kojima je bio važan dio grupe”, rekao je Hodgson, prenijeli su britanski mediji.

Hodgson je dodao i da neće pozvati nogometaša Uniteda Marcusa Rashorda, pošto misli da Europsko prvenstvo u Francuskoj “dolazi prerano” za 18-godišnjeg igrača. Rashford je od svog debija za Manchester United u veljači odigrao 13 utakmica i postigao sedam golova.

“Što se tiče državne momčadi bilo bi vrlo hrabro pozvati ga. To bi značilo da izostavljate nekoga tko u ovom trenutku ima više razloga da bude pozvan”, rekao je Hodgson.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Wayne Rooney svakako važi za legendu Manchester Uniteda i engleske reprezentacije. Za United nastupa od 2004. i već je skupio 364 nastupa u kojima je 177 puta pogađao. Prije Manchester Unitedaa nastupao je za Everton (2002-2004). Za englesku reprezentaciju je debitovao 2003. godine i od tada je 109 puta branio dres engleske reprezentacije, a postigao je 51 gol.

Europsko prvenstvo održat će se od 10. lipnja do 10. srpnja u Francuskoj, a Engleska će igrati u Skupini B s Rusijom, Slovačkom i Velsom.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!