NaslovnicaVijesti"Wenger će osvojiti Premier ligu i stići do finala Lige prvaka"

“Wenger će osvojiti Premier ligu i stići do finala Lige prvaka”

Bivši vezni igrač Arsenala John Jensen smatra da Arsene Wenger može osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka u idućih nekoliko godina, inzistirajući da ga se treba tretirati kao bivšeg legendarnog trenera Manchester Uniteda, Sir Alexa Fergusona.

Wenger će osvojiti Premier ligu i stići do finala Lige prvaka

Taj dvojac je uživao žestoko rivalstvo nakon dolaska Wengera u Englesku 1996. godine sve do 2013. godine kada je Ferguson otišao u zasluženu mirovinu.

Škotski stručnjak se može pohvaliti da je bio bolji u tim duelima jer je trenersku karijeru završio sa 13 osvojenih trofeja Premier lige i dva trofeja Lige prvaka.

Wenger je u međuvremenu osvojio Premier ligu tri puta, a posljednji put u sezoni bez poraza 2003/04 kada je njegov tim dobio nadimak “nepobjedivi” jer su ostali neporaženi cijelu sezonu, te je jednom stigao do finala Lige prvaka 2006. godine kada je njegov tim poražen od Barcelone.

Uoči derbija između ova dva tima na Old Trafford u nedjelju, Arsenal je treći na tabeli, te zaostaje dva boda za vodećim Leicester Cityjem, dok je United peti i za Arsenalom zaostaje deset bodova. Jensen smatra da će Wenger uskoro još jednom osvojiti titulu prvaka Premier lige.

“Ferguson je u potpunosti promijenio mentalitet Manchester Uniteda u osvajanju trofeja”, rekao je Jensen za Omnisport, koji je igrao za “Topnike” u periodu od 1992. do 1996.

“Arsene je isto to učinio u Arsenalu, tako da mislim da je vrlo važno za francuskog stručnjaka da nastavi sa svojim radom. Wenger će osvojiti Premier ligu i stići do finala Lige prvaka u par narednih sezona.”

“Već je stigao do finala, ali tada nije slavio. Dakle, ukoliko to postigne uskoro, stavio bih ga u isti rang sa Sir Alexom Fergusonom. Njih dvojica su za mene vjerovatno dva najbolja trenera u povijesti Premier lige.”

“Mislim da Wenger zaslužuje isti tretman. Otkako je stigao u klub, završavali su u top četiri. Uvijek su se kvalifikovali u Ligu prvaka, a to je apsolutno nevjerovatno postignuće. Tako da se stvarno nadam i pružam mu podršku da će osvojiti Premier ligu i stići do finala Lige prvaka vrlo brzo.”

50-godišnjak također smatra da bi osvajanje naslova prvaka ove sezone bilo veoma posebno za Francuza, jer toliko dugo čeka na to.

“Poznajem Arsenea Wengera vrlo dobro. Mislim da će svaka titula biti ista za njega, ali ova bi mogla biti posebna jer toliko godina nije osvojio Premier ligu.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!