NaslovnicaVijestiWenger: Higuain je moj prioritet u ljetnom prijelaznom roku

Wenger: Higuain je moj prioritet u ljetnom prijelaznom roku

Higuain je moj prioritet u ljetnom prijelaznom roku. Topnici žele da pojačaju svoje mogućnosti u napadu za sezonu 2016/17 i vide argentinskog internacionalca kao savršenog igrača koji bi vodio napadačku liniju u sjevernom Londonu.

Higuain je moj prioritet u ljetnom prijelaznom roku

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger je napadača Napolija, Gonzalo Higuaina napravio svojim prioritetom za ljetni prijelazni rok, prema pisanju Fichajesa.

Trener Topnika je pojačanje u napadu napravio svojim prioritetom, uprkos dobroj formi Olivier Girouda, koji je sjajan ove sezone ispred protivničkog gola.

Iako klub iz Serija A ne želi prodati argentinskog reprezentativca, Wenger je insistirao na tome da će ‘razbiti banku’ kako bi doveo Higuaina.

Higuain je rođen u Brestu u Francuskoj, sin je bivšeg argentinskog fudbalera Jorgea Higuaina, koji je kao imigrant igrao za Brest. Iako Gonzalo ne govori francuski on ima francusko državljanstvo. Ima tri brata Nikolasa, Federika koji je takođe fudbaler i Lautara. Kao mali dečak prebolio je meningitis.

Karijeru je započeo u River Plate-u gdje je debitovao 29. maja 2005. Dana 12. februara 2006. postiže svoj previjenac protiv Banfilda.

Gonzalo je sezonu 2005/06. završio sa 5 golova u 12 utakmica. U oktobru 2006. postiže dva pogotka u derbiju sa Bocom Juniors i dobija pohvale od svih, a predsjednik River Plate-a govori da mu je predodređena velika i uspješna karijera.

U decembru 2006. potpisuje za madridski Real, a cijena je iznosila 13.000.000 €. Prethodnu ponudu od 10.000.000 € River je odbio.

Za Real je debitovao u Kupu kralja protiv Betisa, a prvi pogodak postiže u gradskom derbiju protiv Atletica.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Njegovim pogotkom za 2:1 protiv Osasune matematički je doneo Realu 31. titulu Primere u sezoni 2007/08. Četiri dana kasnije, Gonzalo postiže treći pogodak u pobjedi 4:1 protiv Barcelone.

Najbolja partija u dresu Reala bila mu je ona protiv Malage gde je u pobjedi 4:3 postigao sva četiri pogotka. U sezoni 2009/10. sa 27 golova u Primeri bio je najbolji strijelac Reala i drugi strijelac lige iza Messija.

U junu iste godine produžuje ugovor sa Realom do 2016. godine. U sledećoj sezoni sa Realom on postiže 5200. pogodak Reala u Primeri, a par dana kasnije Realov 700. gol u Ligi šampiona.

Ubrzo mu otkrivaju herniju lumbalnog diska, zbog čega je morao pauzirati četiri mjeseca. Nakon četiri mjeseca vraća se u velikom stilu.

U utakmici protiv Valencije (6:3 za Real) on postiže hat-trick i dve asistencije. U sezoni 2011/12. u trojcu sa Cristianom Ronaldom i Karimom Benzemom on ulazi u historiju kao najbolji napadački trio koji su za Real postigli skupa preko 110 golova u svim takmičenjima.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!