NaslovnicaVijestiWenger izjavio da je Aubameyang blizu Arsenala, direktor Dortmunda mu odgovorio ovo

Wenger izjavio da je Aubameyang blizu Arsenala, direktor Dortmunda mu odgovorio ovo

Sportski direktor Borussije iz Dortmunda Michael Zorc poručio je Arseneu Wengeru, nakon izjave menadžera Arsenala da je Pierre Emerick-Aubameyang blizu Arsenala, da nije pristojno pričati o igračima drugih klubova.

Pred utakmicu protiv Crystal Palacea u Premijer ligi Arsene Wenger je novinarima govorio i o potencijalnim predstojećim transferima igrača što je navelo sportskog direktora Borussije iz Dortmunda Michaela Zorca da reagira.

“Nepristojno je pričati o igračima drugih klubova. Ne postoji nikakav dogovor s Arsenalom. Wengeru bi bilo sasvim dovoljno da razmišlja samo o igračima kojima raspolaže” izjavio je Zorc na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Wolfsburga.

[su_premierleague]

Aubameyangu ugovor s Borussijom istječe na ljeto 2021. godine, ali je sve nezadovoljniji statusom u klubu, za koji je ove sezone postigao 21 gol u 23 utakmice.

“Situacija je postala jako komplicirana. Auba će morati ostati u Dortmundu jer je postalo očito da mentalno nije 100% prisutan s momčadi”.

Transfer glasine: Real pronašao zamjenu za BBC trio, Joao Mario odbio klub iz Premier lige, Giroud se seli u Njemačku

Henrikh Mkhitaryan pristaje na transfer u Arsenal ali samo pod jednim uvjetom!

Dakle, Gabonac je suspendiran zbog pregovora sa Arsenalom iza leđa kluba, a u narednim danima, odnosno do kraja prijelaznog roka, trebalo bi očekivati rasplet ove situacije. S obzirom na to da je transfer Alexisa u Manchester United gotovo izvijestan, sve su prilike da će se Aubameyang preseliti na Emirates ove zime.

Brzonogi napadač je ranije u više navrata izjavljivao kako mu je velika želja da zaigra za Real Madrid, iako je nedavno izjavio da više ne razmišlja o “kraljevskom klubu”, koji je takođe u potrazi za napadačem.

Reprezentativac Gabona je u Borussiju stigao u ljeto 2013. godine iz St. Etiennea, a prethodno je nastupao za Monaco, Lille i Dijon, kao pozajmljen nogometaš Milana za koji nije zabilježio nijedan nastup.

Za reprezentaciju Gabona odigrao je 56 utakmica i postigao 23 gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!