NaslovnicaVijestiWenger je u Arsenalu napravio puno toga, a opet nedovoljno...

Wenger je u Arsenalu napravio puno toga, a opet nedovoljno…

Arsene Wenger klupu Arsenala preuzeo je 1.10.1996. godine. Tada još uvijek relativno nepoznat trener preuzima jedan od najvećih nogometnih klubova u povijesti engleskog nogometa. U 22 godine na klupi Arsenala napravio je jako puno dobrog, ali i dalje nedovoljno!?

Arsene Wenger u engleskim medjiima dobio je nadimak ‘profesor’ zbog svog studioznog pristupa nogometu, ali i zbog činjenice da je diplomirao inženjerstvo na Strasbourškom sveučilištu te magistrirao ekonomiju. Tečno govori francuski, njemački i engleski, a ponešto i talijanski, španjolski te japanski jezik. U Monaku je postao poznat kao trener koji sjajno prepoznaje mlade talente, Arsenal ga je htio za sportskog direktora, no ipak je postao trener.

Ne samo da je postao trener Arsenala nego nakon 22 godine odlazi kao jedan od najvećih trenera u povijesti Premier lige. Krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina Wengerov Arsenal bio je jedna od najboljih momčadi u povijesti lige. Gary Neville tvrdi da je Arsenalova generacija od 1998-2004 bila najbolja momčad protiv koje je ikada igrao.

[su_live_koeficijenti_v2]

Koliko je Arsenal tih godina bio dominantan govori činjenica da su ovako završavali na kraju sezone:
1996/97: Arsenal treći
1997/98: Arsenal prvak
1998/99: Arsenal drugi
1999/00: Arsenal drugi
2000/01: Arsenal drugi
2001/02: Arsenal prvak
2002/03: Arsenal drugi
2003/04: Arsenal prvak (nepobjedivi)
2004/05: Arsenal drugi

Nakon toga za klub iz Londona uslijedio je slabiji period gdje su uglavnom završavali treći ili četvrti. No, u sezoni 2005/06 Arsenal predvođen Henryjem igrao je finale Lige prvaka gdje su izgubili od Ronaldinhove Barcelone rezultatom 2-1.

Od tada Arsenal nije imao ozbiljnijih uspjeha. Godinama bi igrali Ligu prvaka, prošli grupnu fazu, a onda u osmini finala ispali. Treba biti realan i reći – velik je uspjeh igrati Ligu prvaka svake godine, za to je potrebno biti u top 4 Premier lige što nije ni najmanje lako, ali riječ je o publici koja želi trofeje, koliko god je mjesto u Ligi prvaka bitno, 14 godina bez titule prvaka Engleske malo je poražavajuće. No, Arsenal se ove sezone nije čak ni kvalificirao u Ligu prvaka, a ukoliko ne osvoji Europa ligu vjerojatno neće u Ligu prvaka ni iduće sezone. No, osvajanje Europa lige bilo bi zaista sjajno za oproštaj takve trenerske legende.

[su_premierleague]

Možda ovo nije kraj njegove trenerske karijere, ali je kraj 22-ogodišnje ere u Arsenalu. Wenger je u Arsenalu zaista napravio puno, no u zadnjih nekoliko godina njegova je momčad izgubila pobjednički mentalitet, počeli su kupovati precijenjene igrače i izgubili svoj poznati identitet sa razvojem mladih igrača, dio navijača okrenuo mu je leđa, zaredali su se lošiji rezultati i ukupni dojam je da je ipak otišao prekasno. Arsenalu zaista treba neka promjena, da! Trebala mu je još prije nekoliko godina, a ona dolazi tek ovo ljeto…

Arsene, hvala ti na lijepim uspomenama, ali bilo bi dosta. Vrijeme da se krene dalje…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!