NaslovnicaVijestiWenger: Mnogi su me tražili, ali nisam htio da odem iz jednog...

Wenger: Mnogi su me tražili, ali nisam htio da odem iz jednog razloga

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, rekao je kako su ga mnogi tražili, ali da nije htio da ode iz Arsenala iz jednog razloga.

“Uvijek sam poštovao ugovor koji imam s Arsenalom. Također bih vas podsjetio da sam odbio sve najveće klubove na svijetu kako bi se poštovao ugovor, i to sam uvijek radio.”

“Međutim, moramo prihvatiti da je budućnost budućnost, ali to je za mene samo naredna utakmica. Moramo biti bolji, pokazati gladi za pobjedama do kraja sezone “, rekao je Wenger.

[su_premierleague]

Šansu za trofej ekipa sa Emiratesa ima u EFL Kupu, gde će se u finalu 25. veljače susresti sa Manchester Cityjem.

Gunnersi se nadaju i osvajanju Lige Europe, gde su u prvoj utakmici nokaut faze savladali švedski Ostersund sa 3:0. To je i najvrijedniji trofej koji mogu da osvoje, pošto bi im obezbijedio mjesto u Ligi prvaka.

Transfer glasine: Nabil Fekir na meti velikog kluba, James se seli u Premier ligu, Liverpool kupuje veznjaka Tottenhama

Michy Batshuayi poslao poruku za Antonio Contea nakon što je postigao dva gola za Dortmund

“Dobro smo se prilagodili terenu i mislim da smo imali više prilika za gol, a jedini rizik s kojim smo se suočili bio su ozljede. Srećom, nije ih bilo.”

Ubjedljivom pobjedom od 0:3 na gostovanju kod Ostersunda, Arsenal je praktički riješio pitanje plasmana u osminu finala Europa lige.

Već u 13. minuti bilo je 0:1 za goste iz Londona, kojima je vodstvo donio Monreal. Na 0:2 povisio je Papagiannopoulos autogolom u 24. minuti.

[su_no1forfootball]

Konačan rezultat u 58. postavio je Ozil. Domaći su u trećoj minuti nadoknade imali priliku ublažiti poraz, ali je Ospina odbranio penal Petterssonu.

Uzvrat je na rasporedu 22. februara. U Premier ligi tim Arsenea Wengera je peti, s osam bodova iza četvrtog Chelseaja.

U narednom kolu na Emiratesu dočekuju vodeći Manchester City, zanimljivo, samo nekoliko dana nakon njihovog finala EFL Kupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!