NaslovnicaVijestiWenger: Možda se i naredne sezone pojavi novi 'Leicester'

Wenger: Možda se i naredne sezone pojavi novi ‘Leicester’

Menadžer Arsenala Arsene Wenger vjeruje da je vrijeme “velike četvorke” u Premijer ligi završeno i smatra da i drugi klubovi imaju potencijal da ponove uspjeh Leicestera iz ove sezone.

Wenger

“Lisice” su, vrijedi li više ponavljati, uspjele nezamislivo, odnosno da u eri dominacije superklubova, kada je razlika između elite i svih drugih ogromna, osvoje Premijer ligu. Sve to samo 12 mjeseci nakon što ih je samo nevjerojatan niz rezultata spasio ispadanja.

Ali to nije sve, jer su ove sezone sjajno igrali i Tottenham, i to s najmlađim timom u ligi, odnosno West Ham, koji je gotovo u pravilu pobjeđivao veće i moćnije od sebe.

“Vratimo se na početak sezone. Predviđanja su bila – Chelsea će osvojiti šampionat ponovo. Ako ne oni, onda Manchester City”, podsjetio je Wenger.

“Možda će se i naredne sezone pojaviti tim koji nitko ne očekuje. Svi engleski klubovi sada imaju novac da kupuju. Svi do jednog”, istaknuo je francuski stručnjak.

[su_sportingbet_premier_league]

Wenger je bez uvijanja govorio o potencijalu određenih klubova da se dalje razvijaju.

“West Ham se seli na novi stadion s mnogo više potencijala koji to donosi u financijskom smislu. Tottenham također radi na novom stadionu. Dakle, u narednim godinama kvalitetu će biti mnogo više ravnomjerno razdijeljen i sigurno je da će porasti mogućnost da se dogode nova iznenađenja”, rekao je Wenger.

“Ne zaboravimo da Leicester nije siromašan. Ako odete na parking Leicestera, vidjet ćete neke jako lijepe modele automobila. Ali Leicester jeste uradio nevjerojatnu stvar s manje resursa i njihov nivo učinkovitosti – odnos potrošenog novca i rezultata – daleko je najbolji u Europi i na tome im morate od srca čestitati”, zaključio je Wenger.

Arsenal zauzima treće mjesto na tabeli, sa tri boda više od četvrtoplasiranog Cityja, sa kojim se danas sastaje na Etihadu, koji bi mogao dosta toga da odluči u borbi za treću poziciju, koja vodi direktno u Ligu prvaka.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!