NaslovnicaVijestiWenger: Postoje dva transfer tržišta

Wenger: Postoje dva transfer tržišta

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger smatra da se od engleskih klubova očekuje da preplaćuju igrače, što bi moglo dovesti do katastrofe.

Wenger

On misli da postoje dva zasebna transfer tržišta, i upozorio je klubove Premier lige da bi ih nekontrolisano trošenje novca moglo dovesti do finansijskog kolapsa.

Arsenalova transfer politika je iskritikovana pošto su ovog ljeta doveli samo Granita Xhaku, Takumu Asana i Roba Holdinga, dok u igračkom kadru muku muče sa povredama.

Kao Wengerove mete označeni su napadač Lyona Alexande Lacazette, te defanzivac Valencie Shkodran Mustafi, no od njih zasad nema ništa, ali osjeća da je Arsenal u što ne želi da plaća visoka obeštećenja i upušta se u trku sa ostalim klubovima u ligi.

“Mogli bismo reći da danas u Europi postoje dva odvojena tržišta – jedno za engleske, drugo za klubov e iz ostatka Europe”, dodao je Francuz.

KLADI SE
“Ozbiljnost situacije u kojoj se engleski klubovi trenutno nalaze je u tome što bi se dugoročno mogli “ugušiti” takvim poslovanjem. Zašto? Zato što plaćaju igrače po izuzetno visokim cijenama, što znači da im moraju ponuditi i visoke plate, te ako pogriješe u procjeni, imaće igrače za visokim platama kojih se ne mogu riješiti”, kazao je Wenger.

“Nije riječ samo o igraču, cijena zavisi i od toga ko je kupac. Kada se radi o engleskom klubu, istina je da je obeštećenje ponekad dva, tri, pa i deset puta veće”, izjavio je Francuz na konferenciji za medije uoči subotnjeg gostovanja aktuelnom šampionu Leicesteru na njihovom King Power stadionu.

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!