Wenger: Postoje dva transfer tržišta

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger smatra da se od engleskih klubova očekuje da preplaćuju igrače, što bi moglo dovesti do katastrofe.

Wenger

Bet365 banner 300x250

On misli da postoje dva zasebna transfer tržišta, i upozorio je klubove Premier lige da bi ih nekontrolisano trošenje novca moglo dovesti do finansijskog kolapsa.

Arsenalova transfer politika je iskritikovana pošto su ovog ljeta doveli samo Granita Xhaku, Takumu Asana i Roba Holdinga, dok u igračkom kadru muku muče sa povredama.

Kao Wengerove mete označeni su napadač Lyona Alexande Lacazette, te defanzivac Valencie Shkodran Mustafi, no od njih zasad nema ništa, ali osjeća da je Arsenal u što ne želi da plaća visoka obeštećenja i upušta se u trku sa ostalim klubovima u ligi.

“Mogli bismo reći da danas u Europi postoje dva odvojena tržišta – jedno za engleske, drugo za klubov e iz ostatka Europe”, dodao je Francuz.

KLADI SE

“Ozbiljnost situacije u kojoj se engleski klubovi trenutno nalaze je u tome što bi se dugoročno mogli “ugušiti” takvim poslovanjem. Zašto? Zato što plaćaju igrače po izuzetno visokim cijenama, što znači da im moraju ponuditi i visoke plate, te ako pogriješe u procjeni, imaće igrače za visokim platama kojih se ne mogu riješiti”, kazao je Wenger.

“Nije riječ samo o igraču, cijena zavisi i od toga ko je kupac. Kada se radi o engleskom klubu, istina je da je obeštećenje ponekad dva, tri, pa i deset puta veće”, izjavio je Francuz na konferenciji za medije uoči subotnjeg gostovanja aktuelnom šampionu Leicesteru na njihovom King Power stadionu.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)