NaslovnicaVijestiWenger objasnio zašto je doveo skauta iz Leicestera

Wenger objasnio zašto je doveo skauta iz Leicestera

Wenger objasnio zašto je doveo skauta iz Leicestera. Trener Topnika priznaje da želi da otkrije dragulje iz niže lige nakon potpisivanja skauta iz Leicester Cityja, koji je primijetio napadača, Jamie Vardyja, kada je bio u Fleetwood Townu.

Wenger objasnio zašto je doveo skauta iz Leicestera

Arsene Wenger kaže da je Arsenal u potrazi za sljedećim Jamie Vardyjem nakon što je skaut Ben Wrigglesworth prešao iz Leicester Cityja.

Wrigglesworth se pridružio stručnom štabu Arsenala ove sedmice nakon što je proveo više od tri godine uz Lisice, gdje je bio na čelu tehničkog skautinga.

Wenger se nada da će promjena pomoći njegovom timu da identificira skrivene dragulje kao što su Vardy, koji je zablistao u usponu do vrha Premiershipa sa Leicesterom i nada se da će da impresionira i protiv Arsenala kada se sastanu danas.

“Trudimo se da imamo najbolje ljude u svakoj oblasti, a skaut Leicester je na našoj listi, ne samo zato što su u vrhu lige, ali zato što smo čuli o njegovom kvalitetu i želimo najbolje,” rekao je Wenger nakon potpisivanja Bena.

“Da, naravno (želimo sljedećeg Vardyja).”

“Ako skaut dođe i ubijedi me da je to igrač izuzetnog kvaliteta na tom nivou, ja ću da riskiram. Oni su tamo – zvijezde u nepoznatim ligama.”

[su_netbet_psgchelsea]

Vardy je uspio kroz manje lige, nakon što je igrao za Stocksbridge Park Steels, Halifax Town i Fleetwod Town, oko pet godine prije nego što se pridružio Leicesteru, sa kojim je osvojio Championship i trenutno je najbolji strijelac u Premiershipu sa 18 golova.

Wenger smatra da dug put do vrha ima svoju nagradu za takvu vrstu igrača i smatra da im to daje drugačiju vrstu ‘gladi’ nego onima koji su cijelu svoju karijeru proveli na visokom nivou.

“Index gladi se ponekad izgrađuje na poteškoćama ostvarivanja svog sna i razvija se toga”, rekao je Wenger.

“Vjerujem da ponekad, kada počnete sa 18 godina na crvenom tepihu, može da vas natjera da mislite da je to normalno. Da je to lako.”

“Igrač koji počinje i koji je obrazovan u Arsenalu, počinje u Ligi prvaka posljednjih 20 godina. On ne zna kako je to kada se borite svake sedmice samo da bi uspjeli zadržati svoju poziciju u timu i pobijediti utakmicu.”

“Ove vrste igrača iz nižih liga, jednom kada dođu na taj nivo, oni su gledali Ligu prvaka ili Premiership samo na televiziji i nakon toga su tu, spremni za borbu. To razvija tu ‘glad’ za igrom.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!