NaslovnicaVijestiWenger otkrio da li će se baviti trenerskim poslom naredne sezone

Wenger otkrio da li će se baviti trenerskim poslom naredne sezone

Arsene Wenger, trener Arsenala, izjavio je da će se i naredne sezone baviti trenerskim poslom, bez obzira na to da li će ostati u londonskom klubu.

naredne sezone

“Bez ozbira na to što će se dogoditi u Arsenalu, biću trener i naredne sezone”, rekao je Wenger, prenio je BBC.

On je dodao da će o novom ugovoru s Arsenalom odlučiti u ožujku ili travnju.

Wenger se suočava s oštrim kritikama nakon poraza od Bayerna iz Münchena od 1:5, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Navijači, ali i bivši nogometaši Arsenala, misle da je vrijeme da Wenger poslije 21 godine napusti klub.

Uprava Arsenala je nedavno ponudila 67-godišnjem treneru novi ugovor, pošto stari istječe na kraju sezone.

“Navikao sam na kritike. Mislim da je u životu važno da radite onako kako mislite da je ispravno, a sve ostalo je procjena. Bavim se javnim poslom i kritike moram prihvatiti, ali moram se ponašam u skladu sa svojim vrijednostima”, naveo je Wenger.

On je dodao da je važno da klub donese ispravne odluke u budućnosti.

“Ja ne bih radio ovdje 20 godina da mi nije stalo. Imao sam mnogo prilika da odem, ali mi je stalo do ovog kluba i njegove budućnosti. Važno je da bude u sigurnim rukama. Čak i ako odem, Arsenal neće pobjeđivati ​​u svakoj utakmici. Sve dok ne osvojite svaki trofej, uvijek će nešto biti pogrešno, i to moram prihvatiti “, rekao je Wenger.

“Od 20 klubova u Europi, samo tri su igrala svake sezone u Ligi prvaka – Arsenal, Bayern Munchen i Real Madrid. Ako nešto nije savršeno, ne znači da je pogrešno”, dodao je francuski trener.

On je negirao pisanje medija da je došlo do sukoba u svlačionici poslije poraza od Bayerna. Rekao je da su igrači bili tužni i razočarani poslije utakmice. Dodao je da je napadač Alexis Sanchez otputovao u Španjolsku zbog jednog sudskog procesa i da će se priključiti ekipi u subotu na treningu.

Wenger je rekao da momčad sada mora vratiti samopouzdanje i koncentrira se na narednu utakmicu, protiv Suttona u FA kupu, u ponedjeljak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!