NaslovnicaVijestiWenger otkrio dva razloga zbog kojih uvijek iz igre izvodi Lacazettea

Wenger otkrio dva razloga zbog kojih uvijek iz igre izvodi Lacazettea

Trener Arsenala Arsene Wenger konačno je objasnio razlog zbog kojeg iz utakmice u utakmicu ne dopušta napadaču njegovog tima Alexandreu Lacazetteu da na terenu provede svih 90 minuta.

Wenger pričao o Lacazetteu

Francuski reprezentativac se nedavno oporavio od povrede, ali po svemu sudeći više nije prva opcija u vrhu napada ‘Topnika’, s obzirom da je u zimskom prelaznom roku stigao bivši napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang za čak 64 miliona eura.

Arsene Wenger je u intervjuu za Arsenalov časopis rekao: “Znamo za fizičke osobine igrača i od kojih igrača očekujemo da fizički ‘opadnu’ u drugom poluvremenu. Nitko nije toliko umoran na poluvremenu, ali tokom drugog poluvremena vidite kako Lacazette osjeća umor u posljednjih 20 minuta.”

“Svako se umori u različitim periodima i znamo koji igrači se brže umaraju od drugih. Neki izdrže na visokom nivou do samog kraja, ali poneki se umore i do 15 posto u drugom poluvremenu, tako da morate razmisliti o izmjeni. Čak i ako prije toga napravite izmjene, uvijek morate pokušati sačuvati jednu izmjenu slobodnu jer znate da će određeni igrač morati biti zamijenjen zbog ovog razloga.”

[su_no1forfootball]

“Alexandre Lacazette igra na poziciji na kojoj je više izmjena nego kada je u pitanju defanzivni dio. Češće se mijenjaju napadači nego defanzivci, jer se brže umaraju. Drugi razlog je taj da je on u periodu adaptacije na novo okruženje i osjetio sam da se ponekad malo mučio u drugom dijelu utakmica, posebno tokom posljednjih 20 minuta.”

Bivši napadač Lyona na Emirates je stigao prošlog ljeta za 53 miliona eura, a ukupno je u dresu novog kluba odigrao 29 utakmica, postigao devet golova i podijelio četiri asistencije. Ipak, u posljednjih 13 nastupa u svim takmičenjima je postigao samo jedan gol, a trenutno se oporavlja od povrede koljena, koju je zadobio sredinom prošlog mjeseca.

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu u Premier ligi sa 48 osvojenih bodova iz 30 odigranih kola, čak osam manje od petoplasiranog Chelseaja, dok za četvrtim mjestom, na kojem se nalazi Tottenham Hotspur, a koje vodi u Ligu prvaka, ‘Topnici’ zaostaju po mišljenju mnogih nedostižnih 13 bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!