NaslovnicaVijestiWenger otkrio glavni razlog: Evo zašto ovaj igrač želi da ode iz...

Wenger otkrio glavni razlog: Evo zašto ovaj igrač želi da ode iz Arsenala u januaru

Wenger otkrio glavni razlog zašto njegov igrač želi da ode iz Londonskog Arsenala. Wenger je priznao da je Mathieu Debuchy spreman da napusti Arsenal zbog toga što želi da igra na predstojećem Europskom prvenstvu.

Wenger otkrio glavni razlog

Naime, defanzivac je odigrao samo sedam nastupa za Arsenal ove sezone, nakon što je izgubio prvo mjest desnog beka od Hectora Bellerina.

On je posljednji put za Francusku igrao prijateljsku utakmicu u septembru i sada dok se Euro 2016. približava, 30-godišnjak očajnički želi da bude uvršten u domaćinsku ekipu.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Wenger je dao uvid u Debuchyjeve razloge zbog kojih želi da ode.

“Debuchy u ovom trenutku ne dobija dovoljnu minutažu”, rekao je Arsene Wenger.

“Europsko prvenstvo je uskoro u Francuskoj i za njega je vrlo teško da se nosi sa tim.”

U Arsenal je prešao iz Newcastlea u Arsenal, 17. jula 2014. godine za 12 miliona funti i dobija dres sa brojem dva od svog kolege francuza Abou Diabyja, koji je uzeo broj 24.

Za Londonski tim je debitirao u pobjedi protiv Manchester Cityja (3-0) u FA Community Shieldu na Wembleyu, 10 augusta 2014. godine. Šest dana kasnije igrao je svoju prvu utakmicu u Premiershipu za Arsenal.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!