NaslovnicaVijestiWenger otkrio šta mu je Henry rekao prije odlaska iz Arsenala

Wenger otkrio šta mu je Henry rekao prije odlaska iz Arsenala

Bivši napadač Arsenala Thierry Henry smatra se jednim od najboljih igrača u povijesti kluba iz sjevernog Londona.

Šta je Henry rekao prije odlaska iz Arsenala

Francuz drži rekord kao najbolji strijelac ‘Topnika’ sa ukupno 228 postignutih golova, od čega 175 u Premier ligi. U osam godina provedenih u Arsenalu, Henry je osvojio dvije titule prvaka Premier lige i dva FA Kupa.

Kad su u pitanju individualne nagrade, četiri puta je osvajao Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Premier lige, tri puta nagradu za igrača godine u ligi, a 2003. godine bio je drugi u izboru za Zlatnu loptu. Njemu zasigurno najdraži trenutak je osvajanje Premier lige u sezoni 2003/04, kada su on i suigrači ostali neporaženi kroz cijelu tu sezonu.

Međutim, sve to se ne bi dogodilo da ga Arsene Wenger 1999. godine nije doveo u Arsenal, zajedno sa nizom drugih vrhunskih igrača. ‘Topnici’ su u to vrijeme dominirali u Premier ligi, zajedno uz Manchester United. Ta dominacija je trajala sve do 2005. godine, kada se počeo uzdizati njihov veliki gradski rival Chelsea.

[su_bonus]

Dvije godine u kojima njegov tim nije ništa osvojio bile su jasna poruka Thierryju Henryju kako je vrijeme za odlazak iz voljenog kluba. U jučerašnjem intervjuu za Daily Mail, trener Arsenala Arsene Wenger se prisjetio tog vremena, te je otkrio šta mu je legendarni napadač rekao prije nego što je otišao iz kluba 2007. godine.

“Rekao mi je ‘gledaj, imamo mlad tim, ne možemo osvojiti Premier ligu. 31 mi je godina, moram otići, moram osvajati titule, ne mogu čekati da mladi igrači postanu dovoljno dobri'”.

Na kraju je to i uradio. U ljeto 2007. godine za 24 miliona eura otišao je u Barcelonu, gdje je osvajao dva puta La Ligu, te jednom Ligu prvaka. Iako u početku navijači Arsenala nisu bili zadovoljni njegovim odlaskom, nema sumnje da ih je razveselilo to što je jedan od omiljenih igrača njihovog kluba osvojio jedini veliki trofej koji mu je nedostajao u sjajnoj karijeri.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!