Wenger otkrio što će raditi kada se oprosti od nogometa

Wenger otkrio što će raditi kada se oprosti od nogometa. Nakon gotovo 20 godina u Arsenalu, Wenger je otkrio da ne zna što bi radio nakon opraštanja od nogometa.

Wenger otkrio

Usred tekućeg neprijateljstva navijača sa Emiratesa prema Francuzu, lako je zaboraviti da je on čovjek koji ih je usmjerio na tri titule Premier lige i šest FA kupova.

To nije ni čudo da Wenger ima takvu vezanost za klub, iako je široko tipovan da će otići na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

Ipak, on riskira ozlojeđenost navijača Arsenala koji žele da mu vide leđa, a nakon toga je priznao da je ‘prestrašen’ ostaviti nogomet, jer neće znati što učini sa sobom poslije toga.

Govoreći u knjihi ‘Game Changers’ – Wegenr je priznao da je to jedan od glavnih razloga zbog koji ne želi otići.

“To je moj život, i iskreno, ja sam prilično uplašen od tog dana”, rekao je Wenger.

“Zato što duže čekam, teško da će se ovisnost izgubiti.”

Sir Alex Ferguson, koji je u Manchester Unitedu za više od 26. godina, slavno je imao iste probleme, ali on se jednom nogom zadržao na Old Traffordu, pa je moguće da će i Wenger učiniti isto u sjevernom Londonu.

Naime, Le Professeur je već razgovarao s bivšim Unitedovim menadžerom o životu nakon nogometa.

“Nakon što je Alex otišao u mirovinu, igrali smo protiv njih u gostima, i on mi je poslao poruku da odemo popiti piće,” rekao je Wenger.

“Pitao sam: ‘Da li ste propustili utakmicu’ On je rekao: ‘Naravno da ne’. Nisam to razumio. To je praznina u vašem životu, pogotovo kada ste živjeli cijeli život čekajući sljedeću utakmicu i pokušavati pobijediti.”

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)