NaslovnicaVijestiArsene Wenger: Ovaj igrač mnogo znači nogometu!

Arsene Wenger: Ovaj igrač mnogo znači nogometu!

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, konačno može malo da odahne nakon što je prekinuo negativnu seriju u Premier ligi, a pohvalio je jednog svog igrača rekavši kako on “mnogo znači nogometu”.

Arsenalov menadžer Arsene Wenger bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede svoje momčadi nad Watfordom od 3:0, čime je prekinuo seriju od tri poraza u Premier ligi.

Počelo je dobro za Topnike, koji su već u 8. minuti poveli sa 1:0. Ozil je ubacio, a Mustafi pogodio za slavlje domaćih navijača na Emiratesu.

Prilika je bilo, ali drugi gol na utakmici viđen je tek u 59. minuti. Ovoga puta strijelac je bio Aubameyang, koji je na asistenciju Mkhitaryana zabio za 2:0. Tri minute kasnije dosuđen je jedanaesterac za Watford, ali Deeney nije bio precizan.

[su_premierleague]

U 77. minuti Arsenal je riješio sve dileme oko pobjednika. Bivši saigrači iz Dortmunda Aubameyang i Mkhitaryan su zamijenili uloge, a Armenac je stigao do svog prvog gola u Premier ligi od dolaska u London.

“Bilo nam je važno da pobijedimo sada. Utakmica je bila teška, kao i uvijek u Premier ligi, ali morali smo da se borimo i borili smo se. Možda se u nekom trenutku vidjelo da smo umorni, ali zadovoljan sam željom i timskim duhom”, rekao je Wenger nakon 700. pobjede na klupi Arsenala i dodao:

Veliki transfer na Parku prinčeva: Cavani napušta klub, njegova zamjena košta 120 miliona eura!

Imate 15 godina i odbijete ponudu Chelseaja! Šta vam se desi nakon 5 godina?! Ne bi ste ni zamislili

“Trebalo je da postignemo još gol ili dva u prvom poluvremenu, a u drugom nam igra nije bila toliko tečna, uz to su nas i oni pritisli. Naravno da smo pod prijetnjom bili sve dok nismo dali drugi gol, vjerujem da nas je timski duh sačuvao od nevolje, i zadovoljan sam kako smo branili njihove prekide.”

Pri rezultatu 2:0 Petr Cech je prvi put odbranio kazneni udarac još od veljače 2011.

“Da su tada dali gol za 2:1 i, uzevši u obzir da jesmo bili pomalo umorni, mogli smo se naći u problemu. Cech je konačno odbranio penal, sjajno ga je obranio, fantastično je što 200 utakmica u Premier ligi nije primio gol, čestitam mu.”

[su_tenis_live_streaming]

“Puno znači našem klubu, a i nogometu, nevjerojatan kontinuitet i želja da ostane najbolji, vrlo je inteligentan. ”

Na kraju, Wenger je rekao da odmara neke igrače jer se tim svakako bori s ozljedama.

Arsenal je šesti na tablici s 48 bodova, osam manje od petoplasiranog Čelsija i pet više od sedmoplasiranog Burnleya, a u četvrtak ih čeka revanš osmine finala Lige Europe s Milanom (u Milanu je Arsenal slavio 2:0).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!