NaslovnicaVijestiWenger: Pokušali smo dovesti Lionela Messija, ali...

Wenger: Pokušali smo dovesti Lionela Messija, ali…

Trener Arsenala Arsene Wenger priznao je da je u svoj tim pokušao dovesti Lionela Messija u prošlosti, ali bezuspješno.

Pokušali smo dovesti Lionela Messija
“Pokušali smo dovesti Lionela Messija, ali…”

Topnici su ponovo eliminisani iz Lige prvaka od strane Barcelone ukupnim rezultatom 5-1. Jedini engleski tim koji je ostao u takmičenju je Manchester City, a francuski stručnjak smatra da je Premier liga i dalje dovoljno jaka i da neće biti problema sa dovođenjem vrhunskih zvijezda na “otok”.

“Ne prihvaćam to mišljenje, vjerujte mi”, rekao je Francuz za Eurosport, te nastavio: “Ali moram reći, s druge strane, Messi je Messi. Neymar je Neymar. Oni igraju u Barceloni. Da li nam nedostaju u Engleskoj? Da, ali mi smo pokušali dovesti Messija, ali bezuspješno.”

“Nogomet se razvija dolaskom dobrih igrača. Nogomet zavisi prije svega od igrača, njihovog kvaliteta. Vjerujem da uz više prihoda koje zarađuju engleski klubovi, najbolji igrači će sve više i više dolaziti u Englesku.”

“Toliko godina su engleski klubovi bili u završnici Lige prvaka, ponekad smo igrali protiv engleskog kluba u četvrtfinalu, a onda opet protiv drugog engleskog kluba u polufinalu Lige prvaka. Vjerujte mi da ćemo se vratiti.”

Messi je postigao svoj 37. gol ove sezone protiv Arsenala ranije ovog tjedna, a na listu strijelaca su se upisali i Luis Suarez i Neymar. Ovim porazom je Arsenal šesti uzastopni put ispao iz osmine finala Lige prvaka.

Iako je Wenger uspio “namamiti” igrače poput Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza iz Barcelone i Real Madrida na Emirates stadion, ipak nije uspio dovesti danas najboljeg igrača svijeta, Lionela Messija, koji im je toliko godina stvarao problema u Ligi prvaka.

Petr Čech je jedina zvijezda koja se pridružila prošlog ljeta Topnicima, ali on je bio otpisan u Chelseaju. Osim toga, Mohamed Elneny je jedino pojačanje koje je Wenger doveo u zimskom prijelaznom roku.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!