NaslovnicaVijestiWenger potvrdio: Debuchy napušta Arsenal u zimskom prijelaznom roku

Wenger potvrdio: Debuchy napušta Arsenal u zimskom prijelaznom roku

Trener Arsenala, Arsene Wenger, potvrdio je da su izlazna vrata kluba širom otvorena za Mathieua Debuchyja, te da će on gotovo sigurno napustiti klub ove zime.

debuchy

30-godišnjak je stigao kao zamjena za Bacaryja Sagnu prošle sezone, ali tokom perioda provedenog sa “topnicima” pretrpio je par teških povreda, koje su ga dugo držale van terena.

Francuski reprezentativac je nastupio samo osam puta ove sezone u svim takmičenjima, a u Premier ligi je zadnji nastup imao imao početkom prošlog mjeseca.

Nedavno je priznao da razmišlja o napuštanju Arsenala već u siječnju, kako bi više igrao u drugom klubu, te se nametnuo izborniku pred Europsko prvenstvo, koje se održava u njegovoj domovini sljedeće godine.

“Moguć je njegov odlazak u siječnju, vidjet ćemo još”, izjavio je Wenger za medije.

[su_unibet_advent_calendar]

Bivši igrač Newcastlea i Lillea je bio prvi izbor francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali nije upisao nijedan nastup za svoju državu još od septembra, a glavnu konkurenciju mu predstavljaju defanzivac Manchster Cityja, Bacary Sagna, te PSG-ov Lucas Digne.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!