NaslovnicaVijestiSTIŽE VELIKA PROMJENA U NOGOMETU: Uvodi se novo pravilo koje bi uveliko...

STIŽE VELIKA PROMJENA U NOGOMETU: Uvodi se novo pravilo koje bi uveliko olakšalo posao golmanima!

Zasigurno je da postoji veliki niz promjena koje bi ljubitelji nogometa voljeli vidjeti u omiljenom im sportu. Jedna od njih, o kojoj se dosta pisalo posljednjih godina, je i poništavanje pravila gola u gostima kada su u pitanju nokaut takmičenja, što je često zagovarao i legendarni Gary Lineker.

Velika promjena u nogometu

Vrhovna nogometna tijela redovno razmatraju načine na koje bi poboljšali ovaj sport, a posljednja promjena u nizu koja se spominje u posljednje vrijeme vezana je isključivo za penale. Naime, engleske novine The Telegraph su danas izvijestile kako Međunarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) razmišlja o ukidanju pravila o dozvoli upućivanja novog udarca prilikom penala u slučaju obrane golmana, što bi značilo kako se igra prekida ukoliko golman napravi obranu ili ukoliko lopta pogodi okvir gola.

Međutim, to nije jedino pravilo koje bi se moglo uvesti kada su u pitanju penali. Naime, Daily Mail izvještava kako je predloženo pravilo za sezonu 2019/20, koje bi dozvolilo golmanima da ostanu samo jednom nogom na liniji prilikom izvođenja penala. Trenutno, golmani moraju imati obje noge na liniji u trenutku upućivanja lopte, i nema sumnje kako bi im novo pravilo dosta pomoglo u slučaju da se ono zaista izglasa.

U tom slučaju, procenat promašenih penala bi se značajno mogao povećati u svjetskom nogometu. Od ostalih predloženih pravila, zanimljivo je još i pravilo o izmjeni igrača, kao i distribuciji lopte koja je u golmanskom posjedu. Naime, predloženo je kako bi igrači koji napuštaju igru trebali imati dozvolu da napuste teren na onoj strani kojoj su bliži, kako bi se ubrzala izmjena, kao i da golmani imaju dozvolu da dodaju loptu unutar kaznenog prostora prilikom standardnih ispucavanja.

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!