NaslovnicaVijestiBarcelona ovog tjedna dovodi tri nova pojačanja za 200 miliona eura, Real...

Barcelona ovog tjedna dovodi tri nova pojačanja za 200 miliona eura, Real Madrid pronašao Zidaneovu zamjenu!

Nakon što je danas i službeno potvrdila prodaju Gerarda Delofeua Watfordu za 13 miliona eura, Barcelona ne planira stati na tome, a ovaj tjedan mogao bi biti ključan kada su u pitanju transferi u novom španjolskom prvaku.

Barcelona dovodi tri nova pojačanja

Naime, kako izvještavaju španjolske novine Don Balon, pred katalonskim klubom je ključnih sedam dana, tokom kojih će još nekoliko igrača napustiti klub, ali i doći tri nova pojačanja za cifru od čak 200 miliona eura.

[su_bingo]

Navodno, u pitanju su napadač i zvijezda Atletico Madrida Antoine Griezmann, defanzivac Seville Clement Lenglet, te vezni igrač Ajaxa Frenkie de Jong. Griezmann je na radaru Barce već nekoliko mjeseci, a jučer je i sam priznao da će ovog tjedna otkriti gdje nastavlja karijeru. On će po svemu sudeći aktivirati svoju otkupnu klauzulu od 100 miliona eura, koja ističe krajem ovog mjeseca, baš kao što je to i Neymar učinio prošlog ljeta kada je otišao u Paris Saint-Germain.

Što se tiče preostale dvojice, Clement Lenglet je odbio novi ugovor koji su mu ponudili čelnici andaluzijskog kluba, te bi na Camp Nou trebao doći za cifru od 38 miliona eura, dok su napredovali i pregovori sa Ajaxom oko kupovine Frenkieja de Jonga. Naime, on bi trebao koštati oko 45 miliona eura, a Ernesto Valverde u njemu vidi Busquetsovog nasljednika.

[su_games]

S druge strane, i u Real Madridu će doći do velikih promjena. Već više od dva tjedna sa odlaskom sa Santiago Bernabeua se povezuje najveća zvijezda Los Blancosa Cristiano Ronaldo, koji je navodno nezadovoljan novim ugovorom koji mu je ponuđen. Pored toga, predsjednik kluba Florentino Perez je u potrazi za novim trenerom, nakon što je klub napustio Zinedine Zidane, koji je u dvije i pol godine provedene na klupi ‘kraljeva’ osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

U posljednjih nekoliko dana brojni treneri, uključujući Mauricija Pochettina, Titea i Marcelina, koji su se povezivali sa preuzimanjem Real Madrida, negirali su te špekulacije, te potvrdili kako ne planiraju doći na Santiago Bernabeu. Međutim, kako danas piše Marca, novine vrlo bliske madridskom klubu, Perez je odredio novu metu, a u pitanju je bivši trener Chelseaja i Tottenham Hotspura Andre Villas-Boas, koji je trenutno bez kluba.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!