NaslovnicaVijestiWenger: Sve radi protiv nas

Wenger: Sve radi protiv nas

Trener Arsenala Arsene Wenger tvrdi kako radi sve protiv njegove ekipe, jer nisu zaslužili da izgube od Swansaeja.

Sve radi protiv nas

Wenger kaže kako su prvi gol primili iz ofsajda, a drugi nakon faul koji je bio nad Mesutom Ozilom. Francuz je otkrio da se njihov prvi golman Petr Cech teže povrijedio.

Za subotnji derbi protiv Tottenhama, Wengeru neće biti na raspolaganju i povrijeđeni Laurent Koscielnog.

“Ja vjerujem u Ospinu, a Čech se povrijedio, jer je nakon povrede prepone previše težište bacio na list, i to ga je onda preopteretilo”, kazao je Wenger, te nastavio:

“Koji je problem? Problem je što smo morali vjerovati je li igrač 100% spreman, on ima 33 godine, veliki je profesionalac. Ponekad očelujete da igrači pretrpe bol, ali ipak je mart i niko nije spreman 100%.”

“Mi imamo fantastičan postotak pobkeda kada David Ospina brani, tako da vjerujem u njega dosta, on će biti na nivou.”

“Nisam siguran koji će biti tok utakmice protiv Tottenhama, ovo je ja mislim prvi gradski derbi od kako sam ja ovdje, a da je u njemu uloga naslova prvaka.”

“Bili smo uvijek ispred Spursa na tabeli? Mi smo nevjerovatno dosljednji već dugi niz godina, više nego bilo ko drugi. Napa ekipa 98 posto stvari radi ispravno, te sada treba pronaći ona dva posto i ispraviti i njih.”

“Manjak samopouzdanaj kod mojih igrača ne postoji. Vidim samo veliko razočaranje nakon srijede, jer smo izgubili od Swanseaja, tada je bilo protiv nas sve. Pregledao sam snimku, prvi gol je bio nakon ofsajda, a drugi gol smo primili nakon faula nad Ozilom”, rekao je Wenger.

Nedavno je legenda Arsena Thierry Henry kazao kako su se navijači ovog kluba okrenuli protiv kluba, te je Wenger i to prokomentarisao:

“Henry ima svoje mišljenje, ali ne može osjetitu razinu ljutnje 60.00 ljudi na stadionu, jer on ima samo najbolja mjesta”, rekao je za kraj Francuz.

[touchcarousel id='2']

Najnovije vijesti

Evo zašto je Xavi odlučio ostati u Barceloni

0
Xavi Hernandez, trener Barcelone, je ranije tokom ove sezone najavio svoj plan napuštanja kluba tokom ljeta. Međutim, nakon preispitivanja, odlučio je ostati na klupi...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!