NaslovnicaVijestiWesley Sneijder: Ne želim napustiti Galatasaray!

Wesley Sneijder: Ne želim napustiti Galatasaray!

Vezni igrač Galatasaraya Wesley Sneijder tvrdi da je sretan i da želi ostati, iako je turski klub izbačen iz europskih natjecanja.

Sneijder putuje

Prvak Turske će odslužiti zabranu od godinu dana neigranja u UEFA-inim takmičenjima ukoliko se uspiju na jedan uspiju kvalifikovati u naredne sezone. UEFA je kaznila Galatasaray zbog kršenja pravila financijskog fair playa.

Sneijder, ipak, želi ostati u lubu i tvrdi da nije bio u kontaktu ni sa jednim od kineskih klubova, iako je bio povezivan sa odlaskom u Kinu prošlog mjeseca.

“Sretan sam u Turskoj i ne želim napustiti Galatasaray!”, rekao je 31-godišnji nizozemski reprezentativac.

“Žao mi je zbog UEFA-ine kazne, ali čekamo na konačnu odluku, a ja ću se boriti za svoj tim. Nikada nisam razgovarao ni sa jednim kineskim klubom.”

Galatasaray se trenutno nalazi na petoj poziciji u turskom prvenstvu sa 37 bodova iz 23 utakmice. 11 kola prije kraja zaostaje čak 16 bodova za vodećim gradskim rivalom Fenerbahceom, koji ima 53 osvojena boda.

Wesley Sneijder je ove sezone upisao 33 nastupa za klub iz Istanbula, te je pritom postigao šest golova i podijeliosedam asistencija. Ukupno je u dresu Galatasaraya u četiri sezone skupio preko 100 nastupa u svim takmičenjima, nakon što je stigao iz Intera 2013. godine za samo 8 miliona eura.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!