NaslovnicaVijestiWILSHERE NAPUSTIO ARSENAL: Evo koji klub mu je preporučio bivši suigrač Mesut...

WILSHERE NAPUSTIO ARSENAL: Evo koji klub mu je preporučio bivši suigrač Mesut Ozil!

Prema pisanju engleskih i turskih medija, Mesut Ozil je poručio svom bivšem suigraču Jacku Wilshereu da karijeru nastavi u redovima turskog velikana Fenerbahčea.

Wilshere napustio Arsenal

Wilshere je trenutno slobodan agent nakon što je odbio produžiti ugovor sa ‘Topnicima’, a trenutno se povezuje sa brojnim klubovima, uključujući i premierligaše West Ham United i Everton.

[su_bet365_100bonus]

Međutim, turski Sporx navodi kako je on već pristao potpisati četverogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, a veliku ulogu u donošenju te odluke imao je Ozil. Navodno, njemački reprezentativac mu je rekao kako je to sjajan klub, te da je Turska lijepa, moderna zemlja.

Fenerbahče je završio na drugom mjestu u turskoj Superligi prošle sezone, te će igrati u play off-u za Ligu prvaka ove sezone. S druge strane, Arsenal je završio na šestoj poziciji, te drugu sezonu uzastopno neće igrati u najelitnijem europskom klupskom takmičenju. Čelnici kluba kao zamjenu za Jacka planira dovesti veznjaka Sampdorije Lucasa Torreiru, a cijena transfera bi trebala iznositi oko 30 miliona eura. ‘Topnici’ su ovog ljeta već doveli dva pojačanja, a u pitanju su defanzivac Juventusa Stephan Lichsteiner, koji je stigao besplatno, te novi golman Bernd Leno, koji je stigao iz Bayer Leverkusena za 25 miliona eura.

[su_poker]

Jack Wilshere je prošle sezone u dresu londonskog kluba odigrao ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima, na kojima je postigao dva gola i podijelio sedam asistencija, a nedavno je razgovarao sa novim trenerom Unaijem Emeryjem, koji mu je poručio kako ne računa na njegove usluge, te da može napustiti klub.

26-godišnjak se prije nekoliko dana oprostio od kluba porukom na svom instagram profilu. Naime, on je napisao: “Mogu potvrditi kako ću napustiti Arsenal nakon što mi istekne ugovor na kraju juna. Nakon brojnih razgovora sa čelnicima kluba, a posebno nakon nedavnog razgovora sa trenerom Unaijem Emeryjem, osjetio sam kako mi je preostao samo jedan izbor koji moram napraviti zbog nogometnih razloga. Kao što su mediji pisali, agent i ja smo bili u pregovorima sa klubom posljednjih nekoliko mjeseci u cilju postizanja novog dogovora i ostanka na Emiratesu. Moja želja je oduvijek bila ostati u Arsenalu, tu sam 17 godina i uvijek sam osjećao kako pripadam ovdje. Moja želja za ostankom je bila tolika da sam bio spreman pristati potpisati financijski slabiji ugovor.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!