NaslovnicaVijestiWOJCIECH SZCZESNY OTKRIO: Evo što mu je Ronaldo rekao prije nego što...

WOJCIECH SZCZESNY OTKRIO: Evo što mu je Ronaldo rekao prije nego što je obranio Higuainov penal u nedjelju!

Cristiano Ronaldo je jako utjecao na dešavanja na terenu u pobjedi Juventusa na derbiju protiv Milana u nedjelju rezultatom 2-0. 33-godišnjak je na tom susretu postigao drugi gol ‘Stare dame’, koja je tako stigla do 11. pobjede u 12 odigranih utakmica u Seriji A ove sezone, što je najbolji start sezone jednog kluba u povijesti lige.

Ronaldo savjetovao Szczesnyja

Međutim, pored toga što je postigao gol, on je igrao veliku ulogu u promašenom penalu svog nekadašnjeg suigrača u Real Madridu Gonzala Higuaina. Juventus je poveo već u osmoj minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Alexa Sandra, ali je domaćin imao priliku stići do izjednačenja pred kraj prvog poluvremena, kada im je dosuđen penal.

Međutim, udarac Gonzala Higuaina, koji je proteklog ljeta napustio klub iz Torina i otišao na San Siro, obranio je Wojciech Szczesny. Mnogi smatraju kako je najveću ulogu u tom promašenom penalu imao upravo Ronaldo, koji je prišao Poljaku prije penala i dao mu neki savjet, a on je otkrio što mu je točno rekao.

Naime, u intervjuu za Sky Sport Italiju Szczesny je izjavio: “Poznajem Higuaina jako dobro, i znam da uvijek iz penala puca snažno i nisko, tako da sam imao sreće što sam ga obranio. Ronaldo mi je rekao da se bacim ranije, jer Pipita puca snažno, ali to sam već i ranije znao. Postigli smo rani gol, usporili i kontrolirali igru, što je ono što smo i željeli uraditi.”

Da je ovo bila noć za zaborav za Argentinca ispostavilo se u nastavku utakmice. Naime, pored toga što je promašio penal, on je u 83. minuti za samo nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona, nakon čega je u potpunosti izgubio kontrolu i teren napustio u suzama. Ronaldo ga je pokušao smiriti, izjavivši nakon utakmice: “Nije uradio mnogo toga na utakmici, bio je iznerviran jer njegov tim gubi, što je razumljivo i nadam se da ga neće ozbiljno kazniti.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!