NaslovnicaVijestiWolfsburg raskinuo ugovor sa Nicklasom Bendtnerom

Wolfsburg raskinuo ugovor sa Nicklasom Bendtnerom

Wolfsburg je odlučio raskinuti ugovor sa Nicklasom Bendtnerom.

Wolfsburg raskinuo ugovor sa Nicklasom Bendtnerom

Napadač nije igrao za klub i reprezentaciju od 6. febrauara, a također je u martu dobio i zabranu dolaska na treninge prvog tima nakon niza problema sa disciplinom, uključujući i kašnjenje na iste.

Sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs označio je bivšeg napadača Arsenala kao opasnost za klub, te je sada konačno odlučio raskinuti njegov ugovor, manje od dvije godine nakon dolaska u klub.

U službenom priopćenju stoji: “Napadač Nicklas Bendtner nije više igrač VfL Wolfsburga. Ugovor sa 27-godišnjim Dancem, koji je trajao do juna 2017. godine, raskinut je s trenutnim učinkom. Bendtner nije trenirao sa tmom već neko vrijeme, a nedavno mu je zabranjeno prisustvo na treninzima.”

Bendtner je stigao u Bundesligu nakon lošeg perioda u Arsenalu, uprkos njegovom mišljenju da je dostojan igranja u timu iz sjevernog Londona. Klub je napustio nakon samo 32 gola u 136 odigranih utakmica.

28-godišnjak je ranije ove sezone u Wolfsburgu zakasnio čak 50 minuta na trening, zbog čega mu je zabranjen dolazak na treninge. Pored toga, na svom instagram profilu je objavio fotografiju kako vozi Mercedes, velikog rivala Volkswagena, koji je glavni sponzor Wolfsburga, što je jako naljutilo čelnike kluba.

Bendtner, koji nije postigao gol u zvaničnoj utakmici još od oktobra, sada je slobodan igrač.

“I Nicklas i mi smo polagali velike nade u njegov angažman u Wolfsburgu, ali nakon dvije godine, u potpunosti možemo utvrditi da nije ispunio očekivanja, tako da nastavak suradnje nema smisla ni za jednu stranu”, rekao je Klaus Allofs.

“Zbog tog razloga, uzajamna odluka o prekidu ugovora je bila najbolje rješenje za sve strane. Želimo Nicklasu sve najbolje u njegovoj budućnosti.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!