NaslovnicaVijestiXabi Alonso: Guardiola i Mourinho imaju dosta toga zajedničkog

Xabi Alonso: Guardiola i Mourinho imaju dosta toga zajedničkog

Veznjak Bayern Munchena, Xabi Alonso, izjavio je da su Josep Guardiola i Jose Mourinho slični jedan drugom po načinu rada, iako će mnogi teško u to povjerovati.

xabi alonso guardiola

Njih dvojica su u periodu između 2010. i 2013. godine vodili dva najveća rivala u Španjolskoj, Barcelonu, te Real Madrid.

Alonso je imao uspjeha i dok je igrao za Real Madrid, a i sada u Bayern Munchenu, te vjeruje da Španjolac i Portugalac imaju mnogo zajedničkih osobina koje ih čine vrhunskim znalcima u svojim područjima.

U izjavi za magazin GQ, Alonso je rekao: “Njih dvojica su prirodne vođe. Oni su karizmatični ljudi koji znaju uvjeriti ostale. Svako ima posebnu osobnost, ali postoje mnoge druge stvari u kojima su obojica podjednaki. Obojica su, na primjer, vrlo emotivni. Oni su u mogućnosti prenijeti, ne samo svoje znanje o nogometu, već i psihičku sposobnost koju imaju.”

“Jako je teško dobiti povjerenje svih igrača, a to je jedna jako bitna stvar. Nije važno koliko dobro izgledaju vaše trening metode, ukoliko igrači nisu uz vas, stvari neće funkcionisati na pravi način.”

Guardiola je doveo Xabi Alonsa u Bayern 2014. godine, nedugo nakon što je iskusni veznjak osvojio Ligu prvaka sa Real Madridom. 34-godišnjak priznaje kako mu još uvijek nedostaje život u španjolskoj prijestolnici.

“Naravno da mi nedostaje Real Madrid, to je bilo pet vrlo dobrih godina. Osjećao sam se vrijedno i poštovano tamo. To je za mene najvažnija stvar. Oni su velika momčad, sa sjajnim igračima na svakoj poziciji.”

“Unatoč njihovom lošem startu ove sezone, uvjeren sam da će se boriti za sve titule do samog kraja sezone.”

Bivši igrač Liverpoola zadovoljan je smijerom u kojem njegov novi klub ide: “Ovo je moćan klub, institucija koja prdstavlja državu veoma dobro. Besprijekorna organizacija, sve je savršeno strukturirano. Oni se brinu i o najmanjim detaljima. Ovo je fantastično iskustvo.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!