Xabi Alonso otkrio koji klub je za njega bio poseban u karijeri

Nogometaš Bayerna iz Münchena Xabi Alonso izjavio je da je vrijeme koje je proveo u Engleskoj za njega bilo spektakularno, a za Liverpool je rekao da je taj klub bio poseban u njegovoj igračkoj karijeri.

bio poseban

Alonso je u četvrtak najavio da će na kraju sezone završiti igračku karijeru. Nakon te objave Liverpool je odao priznanje Španjolcu na svemu što je učinio u karijeri, a on se u petak u razgovoru s novinarima prisjetio razdoblja od 2004. do 2009. godine, koji je proveo na Anfieldu.

“Vrijeme koje sam proveo u Engleskoj za mene je bilo spektakularno. Imao sam 22 godine i prvi put sam živio sam, u gradu koji nije moj, koji ne poznajem. Do tog trenutka sam živio s roditeljima, u susjedstvu sam poznavao svakoga.”, rekao je Alonso.

Španjolski nogometaš dodaje da je odmah u prvoj godini shvatio da je Liverpool poseban klub, sa velikom poviješću i tradicijom.

“U prvoj godini sam shvatio da je Liverpool poseban klub, s velikom poviješću i tradicijom”, dodao je Alonso.

Alonso je s Liverpoolom osvojio titulu u Ligi prvaka 2005. godine, kada su “crveni” u spektakularnom finalu, u kojem su u prvom poluvremenu gubili sa 3:0, pobijedili Milan.

“Imao sam sreće da igram u fantastičnom finalu za Liverpool i da osvojim Ligu prvaka… Nadam se da ću imati šanse da osvojim taj trofej i ove godine sa Bayernom.”, rekao je Alonso za njemačke medije.

Oznake: