NaslovnicaVijestiXabi Alonso otkrio razlog zbog kojeg Liverpool nije osvojio titulu Premier lige...

Xabi Alonso otkrio razlog zbog kojeg Liverpool nije osvojio titulu Premier lige 2009. godine

U ovom trenutku, utrka za naslov Premier lige izgleda predvidljivija nego ikada, sa Manchester Cityjem koji je već 11 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Xabi Alonso otkrio razlog

Ekipa Pep Guardiole je pobijedila 15 od 16 utakmica ove sezone, sa trofejom koji je već virtualno kod njih, a još uvijek nije ni Božić.

Međutim, još u 2009. godini, utrka za vrh ljestvice je bila jedna od najzanimljivijih, a gorki sjeverni suparnici Liverpool i Manchester United su se borili za titulu.

Tim Rafael Beniteza je igrao odličan nogomet većinu sezone, bili su favoriti za osvajanje.

Xabi Alonso, Javier Mascherano, Steven Gerrard i Fernando Torres su bili tamo, a njihove nade za osvajanjem su bile velike nakon pobjede nad Unitedom na Old Traffordu (4-1) u ožujku.

Ali, ekipa Alex Fergusona je završila posao na kraju i Alonso ima jednu zanimljivu teoriju zašto on i njegovi tadašnji suigrači nisu mogli osvojiti tu titulu.

[su_live_koeficijenti]

To je odgovor koji bi svakako trebao izazvati neku raspravu.

“Nedostajao nam je jedan poseban igrač”, priznao je tijekom intervjua u Španjolskoj.

U to vrijeme je Liverpool imao najbolje veznjake u svijetu u Gerrardu. Sa Torresom koji je također bio poznat kao najbolji strijelac. Oni nisu bili dovoljno posebni?

“Imali smo izvrsnu ekipu, ali kada smo trebali da razbijemo obranu sa brzinom i lakoćom, jednostavno nismo imali igrača koji bi to mogao uraditi”, nastavio je Alonso.

“U Ligi prvaka smo se natjecali kao da su nam životi u pitanju.”

[su_watch_live_football]

Izbacivanje Liverpoola iz Lige prvaka te sezone je došao od strane Chelseaja koji je pobijedio u uzbudljivom četvrtfinalu, koje se završilo sa ukupnim rezultatom od 7-5.

Alonso je također razgovarao o Guardiolinom utjecaju na posljednje faze njegove karijere, tijekom njegovog vremena u Bayern Munchenu i kako mu je pomogao da se fizički spremi.

“U Bayernu smo igrali 90 minuta na protivničkoj polovici”, potvrdio je Alonso. “Nisam morao pokriti veliku udaljenost terena i zadržavao sam svoju poziciju.”

“To je bilo nevjerojatno i naučio sam mnogo od njega.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!