NaslovnicaVijestiXabi Alonso otkrio tri stvari za kojima žali u svojoj karijeri

Xabi Alonso otkrio tri stvari za kojima žali u svojoj karijeri

Skoro osamnaest godina nakon što je debitovao za prvi tim Real Sociedada, u decembru 1999., pred Xabijem Alonsom je posljednja utakmica u karijeri.

Xabi Alonso otkrio tri stvari za kojima žali

Bayern Munchen će u subotu ugostiti Freiburg na Allianz Areni, a Španjolac će tada posljednji put kročiti na teren kao profesionalni nogometaš.

On iza sebe ima nevjerovatnu karijeru, igrao je za velikane Liverpool, Real Madrid i Bayern, te osvojio veliki broj titula uključujući FA Kup, dva puta Ligu prvaka, La Ligu, dva puta Kup Kralja, tri puta Bundesligu i jednom DFB Pokal.

To je sve na klupskom nivou, ali i sa reprezentacijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine, te Europsko 2008. i 2012. godine.

Jedno je sigurno, a to je da u mirovinu odlazi kao legenda ove igre. U intervjuu za engleske medije je pričao o svojoj karijeri i počecima u Premier ligi.

Debitovao je u porazu Liverpoola na gostovanju kod Bolton Wanderersa 2004. godine.

“Sjećam se prekršaja Kevina Nolana nakon 15, 20 minuta, prekršaj za dobrodošlicu u Premier ligu. Zatim Jaaskelainen sa svojim dugim loptama, nije ni pokušao dodati kratko, već je slao loptu Kevinu Daviesu. Rekao sam sebi da je tu nogomet drugačiji, ali da moram uspjeti.”

Španjolac se brzo prilagodio načinu života u Engleskoj, te je u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka. No, unatoč tome što je postigao toliko toga u svojoj karijeri, Xabi Alonso žali za tri stvari.

“U Real Sociedadu žalim što nismo osvojili La Ligu, jedna pobjeda nas je dijelila od osvajanja u sezoni 2002/03. U Liverpoolu žalim što nismo osvojili Premier ligu, dok u Bayernu žalim što nismo osvojili Ligu prvaka.”

“Međutim, možda bi to bilo i previše za tražiti. To je samo nogomet, kada se osvrnem na sve što se desilo, sretan sam jer sam radio ono što sam želio i sam birao svoj put.”

[su_bet365__1m_spectacular]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!