NaslovnicaVijestiXavi Hernandez: Dybala i Verratti imaju Barcelonin DNK

Xavi Hernandez: Dybala i Verratti imaju Barcelonin DNK

Legendarni igrač Barcelone Xavi Hernandez vjeruje da veznjak Paris Saint-Germaina Marco Verratti, te napadač Juventusa Paulo Dybala imaju “Barcelonin DNK” i da im je suđeno da završe na Camp Nouu u budućnosti.

xavi hernandez

Verratti se smatra nasljednikom Andrea Pirla u talijanskom reprezentativnom timu, a član je PSG-a od 2012. godine, kada je stigao iz Pescare.

Dybala, u međuvremenu, jedna je od najvećih zvijezda Juventusa ove sezone, postigao je 13 ligaških golova i upisao osam asistencija. Tim Massimiliana Allegrija nanizao je 14 uzastopnih pobjeda, što je klupski rekord, te je na dobrom putu da osvoji i peti uzastopni Scudetto.

Xavi je impresioniran ovim dvojcem i osjeća da bi se sjajno uklopili u Barceloni.

“Mislim da Dybala i Verratti imaju Barcelonin DNK”, rekao je Xavi za El Mundo Deportivo.

“Govorim vam o Verrattiju i Dybali. Oni su nevjerovatni. Lako bi se uklopili u Barceloni zbog njihovog kvaliteta i stila igre. U njima vidim buduće igrače Barcelone.”

Dybalin suigrač u Juventusu, Paul Pogba, u posljednje vrijeme je u velikoj mjeri povezivan sa prelaskom u Barcelonu, ali bivši španjolski reprezentativac, Xavi, nije siguran da bi Juventusov veznjak bio pravi izbor za njegov bivši klub.

“Pogba je sjajan igrač. Imao sam priliku igrati protiv njega. On će sa reprezentacijom Francuske imati isti utjecaj kao što sada ima sa Juventusom. Međutim, njegov stil igre je drugačiji od onog koji ima Barcelona. Ne kažem da je loš igrač, već naprotiv. Ja bih ga rado volio trenirati.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!