NaslovnicaVijestiXavi Hernandez kritikovao Filipea Luisa zbog njegovih komentara

Xavi Hernandez kritikovao Filipea Luisa zbog njegovih komentara

Legendarni Xavi Hernandez izjavio je da njegovi bivši suigrač iz Barcelone, Lionel Messi, nikad ne vara i ima uzorno ponašanje, nakon što su se proširile špekulacije da napadač Blaugrane dobija poseban tretman kod sudija.

Xavi Hernandez kritikovao Filipea Luisa

Argentinac je žestoko kritikovan početkom godine nakon što je defanzivac Atletico Madrida Filipe Luis izjavio da je Lionel Messi simulirao kako bi on dobio isključenje.

Luis vjeruje da Messi ima poseban tretman kod sudija, ali Xavi, koji je napustio Barcelonu prošle sezone i prešao u katarski Al Sadd, uputio je podršku petostrukom osvajaču Zlatne lopte izjavivši da je on pošten i uljudan nogometaš.

“Messi je dobra osoba. On je uvijek dobar prema svima, iskren i ne vara! Nikad nije pokazao nepoštovanje ni prema jednog protivniku na terenu. Njegovo ponašanje je primjer drugima. On je skroman momak, koji je vrlo profesionalan i koji mrzi gubiti.”

“Najbolji je nogometaš svijeta u svim aspektima. Rekao sam mu da se više uključuje u igru i on sada to radi. On je ovisnik o lopti, tužan je kad ne može igrati.”

Messi je pretrpio 52 prekršaja u La Ligi ove sezone, te je često hvaljen zbog sposobnosti i želje da ostane na nogama i nakon veoma grubih prekršaja protivničkih igrača.

Argentinac ima samo dva kartona ove sezone u španjolskom prvenstvu, te uživa u još jednoj sjajnoj sezoni u kojoj je postigao 25 ligaških golova za sada. Barcelona je i dalje u borbi za naslov prvaka, nakon što je u subotu slavila rezultatom 2-0 protiv Real Betisa.

No, još ništa nije gotovo, Atletico ima isti broj bodova kao i katalonski tim, ali je bio lošiji u dva ligaška ogleda ove sezone, pa se tako nalazi na drugoj poziciji, dok je trećeplasirani Real Madrid sa bodom manje.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!