NaslovnicaVijestiXAVI HERNANDEZ OTKRIO: Evo koja zvijezda ima veće šanse od Mbappea da...

XAVI HERNANDEZ OTKRIO: Evo koja zvijezda ima veće šanse od Mbappea da dostigne Messijev nivo!

Legendarni bivši veznjak Barcelone i španjolski reprezentativac Xavi Hernandez vjeruje kako njegov nekadašnji suigrač Neymar ima veće šanse da dostigne nivo Lionela Messija od svog suigrača Kyliana Mbappea.

Xavi pohvalio Neymara

Mbappe je trenutno vodeći strijelac u ligama petice, sa čak 11 postignutih golova iz osam nastupa u francuskom prvenstvu ove sezone. 19-godišnjak iza sebe ima nevjerovatnu godinu, u kojoj je impresionirao u svojoj prvoj sezoni na Parku prinčeva, a također je bio jedan od ključnih igrača Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proteklog ljeta, gdje su ‘Trikolori’ osvojili titulu pobijedivši Hrvatsku u finalu.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, Xavi, koji je igrao sa Neymarom u Barceloni, uputio je pohvale na račun Brazilca, izjavivši kako je on jedini igrač koji je trenutno blizu Messijevog nivoa, te dodao kako Mbappe mora još dosta toga naučiti. U intervjuu za katalonski radio, legendarni veznjak je rekao: “Kylian Mbappe je fizički superioran igrač. Impresivno je da u tim godinama pravi razliku na terenu, ali teško je predvidjeti kako će se nastaviti razvijati. Još uvijek nema nogometnu zrelost. On je snažan igrač, ali to ne prolazi uvijek na vrhunskoj razini, mora naučiti razmišljati. Neymar je igrač kojeg sam imao priliku gledati, ukoliko i on postane zreliji, mogao bi biti poput Messija.”

I Mbappe i Neymar su postigli golove u jučerašnjoj pobjedi ‘Parižana’ protiv Lillea, kada je rezultat glasio 2-1. Tim Thomasa Tuchela je zahvaljujući ovoj pobjedi ušao u povijest. Naime, postali su prvi tim koji je slavio u prvih 12 utakmica u sezoni, kada su u pitanju klubovi iz liga petice. Trenutno se nalaze na vodećoj poziciji sa maksimalnih 36 osvojenih bodova, 11 više od drugoplasiranog Lillea, te imaju gol razliku od čak +34.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!