NaslovnicaVijestiXavi Hernandez: Volio bih postati trener tog kluba jednog dana

Xavi Hernandez: Volio bih postati trener tog kluba jednog dana

Legendarni Xavi Hernandez priznao je da planira postati trener Barcelone prije ili kasnije, nakon što završi svoju nogometnu karijeru sljedeće godine.

Xavi Hernandez želi trenirati Barcelonu

Bivši španjolski reprezentativac je karijeru počeo u popularnoj Barcinoj školi nogometa La Masiji, iz koje je 1998. stigao u prvi tim, za koji je igrao čak 17 godina, sve do prije dvije godine kada je otišao kao jedna od najvećih legendi katalonskog kluba svih vremena.

Xavi je u dresu Blaugrane osvojio La Ligu nevjerovatnih osam puta, Kup kralja tri puta, Superkup Španjolske šest puta, te Ligu prvaka četiri puta.

On trenutno igra za katarski klub Al-Sadd, te je otkrio da će okačiti kopačke o klin sljedeće godine, te da će se nakon toga vratiti u Barcelonu gdje planira preuzeti klupu svog bivšeg kluba.

27-godišnjak je u izjavi za katalonske novine Sport rekao: “Namjeravam ostati još godinu dana u Kataru, a zatim okačiti kopačke i vratiti se u Španjolsku.”

“Želim biti trener, ne krijem to, a očito ne želim sakriti ni činjenicu da prije ili kasnije želim trenirati Barcelonu.”

Xavi

“Međutim, prvo moram učiti i to nije proces koji traje jedan, dva ili tri mjeseca, već godinama. Za trenirati Barcelonu morate biti vrlo vješti i osposoboljeni, ali moj san je predvoditi klub sa klupe jednog dana.”

Barcelona je poznata po tome da za trenere imenuje bivše igrače i članove kluba, a najveći uspjeh klub je postigao pod vodstvom Pepa Guardiole, bivšeg igrača, koji je stvorio jedan od najboljih timova predvođen duom Xavi-Iniesta u veznom redu.

Njegov asistent u to vrijeme, pokojni Tito Vilanova ga je kasnije naslijedio, a prije nego što je postao njegov asistent, kao mladić je igrao za Barcine mlađe uzraste, a kasnije je trenirao i Barcu B.

Luis Enrique nije iz Katalonije, ali je u svojoj profesionalnoj karijeri čak osam sezona proveo na Camp Nouu braneći boje Barce. Posljednji u nizu trenera, Ernesto Valverde, u svojoj nogometnoj karijeri je igrao dvije godine u Barceloni.

Nema sumnje da će se i Xaviju želja jednog dana ispuniti, a hoće li se to desiti uskoro, ostaje da vidimo.

[su_bonus]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!