NaslovnicaVijestiXavi: On još uvijek pravi razliku na terenu

Xavi: On još uvijek pravi razliku na terenu

Bivši igrač, te legendarni veznjak Barcelone Xavi Hernandez smatra da njegov prijatelj još uvijek može dosta da ponudi Barceloni, a naravno radi se o Iniesti.

Xavi

Ova dva igrača su godinama igrali zajedno, te su harali veznim redom, njih dvojica zajedno osovjili su četri puta titulu prvaka Evrope.

Mnogi ljubitelji nogometa smatraju kako bi Iniesta trebao uskoro se penzionesati, jer je ušao u ozbiljne godine, dok Xavi tako ne misli.

“Dok je Tito bio na našoj klupi, bilo mi se dosta teže oporavljati nakon utakmice ili treninga. Zatim je došao Luis Enrique, a onda sam bio svjestan da je kraj blizu”, tvrdi Xavi, te nastavlja:

“Ne mislim da Iniesta ima isti osjećaj kao što sam ja imao. On i danas dan pravi veliku razliku na terenu, te igra u početnoj postvai. Od njega možemo još mnogo toga vidjeti.”

“On ima 33 godine, a ja sam imao 35 kada sam napustio Barcelonu. Jednostvano je, vi ćete osjetiti kada na budete više koristili timu, te znate da je vrijeme da odete. On će to tek da osjeti, u skorijoj budućnosti.”

Xavi je dres Barcelone nosio nevjerovatnih 17 godina, te je odigrao 505 utakmica, a zabio je 58 golova u La Ligi, danas Xavi igra za ekipu Al-Sadd.

Leo Messi i Neymar su prije par dana razmijenili ‘srceparajuće’ poruke, bez obzira što se u medijima pisalo kako su jedan drugome rekli grdne stvari.

“Mislim da smo nas dvojica rekli jedan drugome sve ono što smo mislili kada je on napustio Barcelona. Istina je, ti nam još uvijek nedostaješ”, rekao je Leo Messi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!