NaslovnicaVijestiXavi: Mahrez je dovoljno dobar da igra u Barceloni

Xavi: Mahrez je dovoljno dobar da igra u Barceloni

Legendarni bivši igrač Barcelone Xavi Hernanez mišljenja je da krilni igrač Leicester Cityja Riyad Mahrez definitivno dovoljno dobar da igra u Barceloni.

Mahrez je dovoljno dobar

Mahrez je u zapanjujućoj formi ove sezone u dresu Leicestera, a zajedno sa Jamiem Vardyjem je postigao većinu golova “Lisica” ove sezone. Trenutno se Leicester nalazi na prvom mjestu u Premier ligi, te ima pet bodova prednosti sedam utakmice prije kraja sezone.

25-godišnji krilni napadač je povezivan sa odlaskom sa King Power stadiona ovog ljeta, a u redu za njegov potpis stoji mnoštvo klubova.

Xavi, koji je osvojio sve što je mogao osvojiti u dresu Barce, vjeruje da bi Mahrez mogao biti veliko pojačanje ukoliko dođe u njegov bivši klub.

“On je veoma dobar igrač. Privukao je moju pozornost ove sezone, nisam znao ništa o njemu prije, ali ove sezone je eksplodirao.”

“On je svojom igrom predstavio sebe kao jednog od najboljih igrača u engleskoj ligi. Zahvaljujući svemu što je učinio za svoj klub ove sezone, on sada može igrati za bilo koji veliki klub u Europi. Mogao bi i u Barcu, što da ne? Mogao bi igrati za Barcelonu u budućnosti. On je talentiran, ali nisam ja taj koji odlučuje o transferima.”

Riyad Mahrez će prema mišljenju mnogih osvojiti nagradu za najboljeg igrača godine u Premier ligi, nakon što iza sebe ima nevjerovatnu sezonu. Ukupno je upisao 30 nastupa u ligi te je pritom postigao 16 golova i upisao 11 asistencija za suigrače.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!