NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri otkrio šta je mislio o Kanteu kad je Francuz tek...

Claudio Ranieri otkrio šta je mislio o Kanteu kad je Francuz tek stigao u Leicester

Jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi, N’Golo Kante, na dobrom je putu da osvoji titulu prvaka po drugi put uzastopno u svojoj drugoj sezoni u Engleskoj.

Claudio Ranieri otkrio šta je mislio o Kanteu

Francuz je stigao u Leicester City u ljeto 2015. godine, te je bio jedan od ključnih igrača u Ranierijevom timu, koji je osvojio naslov prošle sezone. Svojim nastupima u dresu ‘lisica’ privukao je pažnju mnogih europskih velikana, a za 32 miliona eura ga je doveo Chelsea na početku ove sezone.

Ranieri, koji je jučer gostovao u Sky Sports studiju, pričao je o vremenu provedenom u Leicesteru, te se dotakao i N’Gola Kantea.

“Pokušao sam zadržati Estebana Cambiassa, ali on je rekao ne, želio je napustiti klub. Htjeli smo dovesti jednog poznatog nogometaša, kojeg neću imenovati, ali on je odbio našu ponudu i izabrao drugi klub.”

“Na kraju su preostale opcije bile Kante i Clasie. Steve Walsh mi je rekao da dovedemo jednog od njih dvojice.”

Talijanski stručnjak je priznao da je nakon dolaska u klub Kante igrao lijevog veznjaka, nakon čega mu je on odredio poziciju na sredini terena.

“Kad je stigao stavio sam ga na lijevo krilo. U početku je igrao na toj poziciji, ali sam se predomislio i stavio ga u sredinu.”

26-godišnjak se u posljednje dvije sezone dokazao kao vodeći defanzivni vezni igrač na svijetu, kojeg krasi neprestajno trčanje i nevjerovatna borbenost.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!