NaslovnicaVijestiXavi: Riyad Mahrez bi mogao igrati za Barcelonu

Xavi: Riyad Mahrez bi mogao igrati za Barcelonu

Legendarni nogometaš Barcelone, Xavi smatra da bi igrač Leicester Cityja, Riyad Mahrez bio veoma dobar u katalonskom gigantu, Barceloni. Xavi smatra da je to Mahrez već dokazao svojim partijama.

Riyad+Mahrez+Leicester+City+v+Swansea+City+yll85AkH2x6l

Mahrez, koji je i ove sezone ostao u Leicester Cityju, nakon osvajanja Premiershipa, prošle sezone postigao je 17 pogodaka i tako uveliko pomogao svom timu da dođe do historijskog trofeja Premiershipa. Alžirski nogometaš je prošle sezone proglašen i za igrača sezone u Premiershipu, a u prijelanom roku su ga povezivali sa Arsenalom i Barcelonom, ali je on potpisao četvorogodišnji ugovor sa Leicesterom.

Xavi je rekao da mu je drago što je Mahrez ostao na King Power stadionu, i smatra da će ga biti zanimljivo gledati u Ligi prvaka sa Leicesterom.

“Mahrez je dovoljno dobar da nastupa za Barcelonu. Očigledno je imao priliku da bira gdje će nastaviti karijeru, ali da je Leicester izgubio tako velikog igrača nakon onakvog uspjeha stvarno bi bilo šteta. Bit će zaista zanimljivo vidjeti kako Leicester nastupa u europskim natjecanjima ove godine.”, smatra Xavi.

Života priča Riyada Mahreza, baš kao i većine igrača Leicestera, je čudesna. Sa samo 15 godina je izgubio oca koji je preminuo od srčanog udara, a on je rekao da je upravo od tog događaja želio sve više i više

Prije dvije godine nastupao je za francuskog drugoligaša Le Havrea, a prije toga je čak nastupao za B tim ovog drugoligaša. 25-godišnji Mahrez u Leicetseru  čini sjajan tandem sa Vardyjem, a za reprezentaciju Alžira nastupa od 2014. godine, igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!