YAYA TOURE DEPRESIVAN: Smučilo mi se igrati u Engleskoj

Fudbaler Manchester Citya Yaya Toure depresivan je i ne osjeća se baš najbolje u Engleskoj. Ovo je zaista zabrinjavajuće za Manchester City, jer je Toure jedan od najboljih igrača u timu, a prošle sezone je bio jedan od najbolji u cijeloj Premier ligi.

Yaya Toure depresivan

“Posljednjih sedmica novinari govore o mom novom početku. O kakvom novom početku pričamo?”

“Iza mene je sezona u kojoj je City završio kao vicešampion u Premier ligi, najtežoj na svijetu. Postigao sam 12 golova, morao da napustim ekipu zbog Kupa Nacija, propustio gotovo dva mjeseca takmičenja u Engleskoj i onda me kritikuju jer nisam postigao golova koliko i prethodne sezone!?!”

“Mislim da je moje razočaranje jasno. Ovdje kada su stvari loše britanski novinari imaju potrebu da prenaglašavaju stvari. Kada je dobro ne pričaju ništa.”

“Oduvjek se koriste njihovim malim trikovima kako bi me nervirali i ometali. Često se osjećam nesretno, mnogo nesretno i nezadovoljno. Ovdje stvari nikada nisu onako kako bi trebalo da budu. Zar ne bi trebalo da nas više zanimaju pozitivne stvari? Mi Afrikanci kada uradimo dobre stvari volimo da budemo nagrađeni, priznati. Jer kada nas nagradite mi idemo još jače”

“Kada sam stigao ovdje 2010. godine čuo sam neke koji su pričali da ću da ‘ubijem fudbal’. Došao sam iz Barcelone kao igrač koji nije mnogo igrao poslednjih mjeseci i oni nisu razumjeli. Novinari su pričali o mojoj plati, rekavši da je sramna (milion funti). Mnogi ljudi, kao životinje, smijali su mi se kada sam govorio da sam došao da pomognem klubu da raste i osvaja trofeje. A kada smo uspjeli u tome, kada smo ostvarili ciljeve niko ništa nije rekao. Zato mi se gade.”

“Takvi ljudi (novinari) nisu pretjerano pametni. Ja nemam naviku da učestvujem u šokantnim intervjuima, ja samo govorim o onome što mi je na duši. Patio sam godinama, sada sam odlučio da progovorim o svemu.”, izjadao se Yaya Toure.
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)