NaslovnicaVijestiYaya Toure: Mrzim to 'đubre', nemoguće je protiv njega!

Yaya Toure: Mrzim to ‘đubre’, nemoguće je protiv njega!

Yaya Toure izjavio je kako “mrzi” sjajnog veznog nogometaša, te da je jako teško igrati protiv njega, i da je jedan od rijetkih igrača koji mogu da ga zaustave.

Nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure označio je srpskog reprezentativca iz Manchester Uniteda Nemanju Matića kao najtežeg rivala i našalio se da ga zbog toga “mrzi”.

Iskusni 34-godišnji vezista od transfera iz Barcelone 2010. igra sa vrhunskim nogometašima u Premier ligi, ali je ispred svih izdvojio Matića.

“Mrzim to “đubre”, uz osmijeh se našalio Toure na pitanje da objasni zašto mu je Matić najteži rival.

[su_premierleague]

Vezista iz Obale Bjelokosti potom je iznio niz pohvala na račun bivšeg nogometaša Chelseaja, sada uzdanice Uniteda.

“Veoma je teško igrati protiv njega, snažan je, stabilan i moćan. Zabavno je igrati protiv njega, iako je teško. Malo je igrača koji mogu da me zaustave, nekolicina, a Matić je jedan od njih. Može mnogo da trči, bori se, jako, jako dobar je nogometaš”, zaključio je Toure.

Iskusni vezni nogometaš naglasio je da kako mu je Sergio Aguero najdraži saigrač u Manchester Cityju.

>> Arsene Wenger preuzima engleskog prvoligaša: Navijači Arsenala bi mogli biti razočarani ovim potezom!

“Svi znaju da mi je Aguero drag. Volim Aguera, koji je tako dobar i kompletan napadač. Volim Davida Silvu i Vincenta Kompanyja. Nedostajat će mi moji saigrači. Nedostajat će mi moj mali Raheem Sterling, mali Leroy Sane. Oni su kao moje bebe”, bio je emotivan u izjavi za britanske medije Toure.

City će večeras ugostiti Brighton u pretposljednjem kolu prvenstva, a menadžer Josep Guardiola ranije je najavio da će sve biti u znaku Tourea. U posljednjem kolu novi šampion gostovaće Southamptonu.

Toure je u Manchester City stigao 2010. godine iz Barcelone za 27 miliona eura. Za Građane je odigrao 315 zvaničnih utakmica i postigao 82 gola. Sa Cityjem je osvojio tri naslova prvaka Engleske i dva Liga kupa, te po jedan FA kup i Superkup. U dresu reprezentacije Obale Bjelokosti upisao je 100 nastupa uz 19 pogodaka.

Toureu ugovor sa novim prvakom Engleske ističe na kraju sezone i ostaje pitanje da li će ostati na Otoku da vodi nove borbe sa Matićem.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!