NaslovnicaVijestiYaya Toure napušta Manchester City na ljeto?

Yaya Toure napušta Manchester City na ljeto?

Dugogodišnji afrički igrač u redovima Manchester Cityja Yaya Toure mogao bi na ljeto napustiti klub iz Manchestera, ako je vjerovati riječima njegovog agenta. Yaya Toure je bio jedan od najboljih nogometaša u posljednjoj deceniji.

Yaya Toure

Igrao je izvrsno za Barcelonu i Manchester City, u svojoj karijeru je osvajao La Ligu, Ligu prvaka i Premiership. Manchester City bi mogao izgubiti usluge jednog od najboljih svojih igrača, napominje Yayin agent.

“Manchester City obećao je novi ugovor, no ništa se nije promijenilo, tako da će Yaya napustiti klubu u junu. On je razočaran, naravno. Ali, on je isto tako profesionalac i on ostaje pod ugovorom do kraja sezone i nastavit će raditi za City. Razne ponude su stigle za Yayu, ali nismo još ništa odlučili. Nije nam novac na prvom mjestu, ali projekat kluba nas predstavlja. Najbolje će nas ubijediti.”

Nije iznenađujuće da Yaya Toure vrlo lako može da napusti ‘Građane’ jer će oni na ljeto dobit novog trenera, Pepa Guardiolu a sa novim trenerom dolazi i novi način rada. Toure nije igrač koji može da zadrži dugo posjed lopte, a Guardiola će to sigurno tražiti.

Gdje će Toure završiti ostaje nam da vidimo. Tu je i priča o njegovom ponovno povrtaku pod palicu Roberta Mancinija koji trenira Inter u Italiji, ali odluka još uvijek nije donijeta. U svakom slučaju, ovo je pokazatelj da se City planira riješiti starijih igrača u narednih godinu dana.

Toure je krenuo sa europskim nogometom 2002. godine kada je došao u Beveren iz kluba iz svoje zemlje, ASEC Mimosasa. Beveren ga 2004. godine prodaje Metalurgu iz Ukrajine za svega nešto manje od dva miliona eura. Iz Metalurga je otišao u grčki Olympiacos, a zatim je nastupao i za Barcelonu s kojom je 2008. godine osvojio sve moguće trofeje. Barcelona ga 2010. godine prodaje Cityju za 22,5 miliona funti čime postaje najskuplji afrički igrač do tada.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!