NaslovnicaVijestiYouri Tielemans otkrio zašto je odbio ponudu Arsenala

Youri Tielemans otkrio zašto je odbio ponudu Arsenala

Vezni igrač Monaca Youri Tielemans otkrio je kako je odbio priliku da se pridruži Arsenalu jer je osjećao da će dobiti veću minutažu u trenutnom klubu.

Youri Tielemans otkrio zašto je odbio ponudu Arsenala

Belgijski reprezentativac je ovog ljeta u klub iz Kneževine stigao iz Anderlechta u transferu vrijednom 25 miliona eura, uprkos tome što se duže vremena povezivao sa prelaskom u Arsenal.

S obzirom da je Svjetsko prvenstvo na rasporedu sljedećeg ljeta, Tielemans je htio biti siguran da će redovno igrati ove sezone, što je dosta utjecalo na njegovu odluku da stigne u Francusku.

U izjavi za The Mirror, on je rekao: “Znao sam da se puno toga neće promijeniti u timu Arsenala. Njihov menadžment je želio zadržati istu grupu igrača kako bi se borili za titulu Premier lige.”

Saznajte bitne informacije prvi!

“Morao sam bit iskren prema sebi i pogledati kakav vezni red Arsenal ima. To su sve vrhunski igrači.”

“Znao sam da neću dobiti dovoljnu minutažu pored svih njih, tako da sam prestao razmišljati o odlasku u London. Nikad nisam rekao ne niti jednom klubu, ali sam jasno dao do znanja gdje želim ići.”

Tielemans je ove sezone u dresu Monaca samo jednom odigrao svih 90 minuta u francuskom prvenstvu, a ukupno je nastupio u šest utakmica u svim takmičenjima.

Unatoč činjenici da ima tek 20 godina, on je za Anderlecht odigrao 185 utakmica, dok je također četiri puta nastupio za nacionalni tim.

[touchcarousel id='2']

[su_live_koeficijenti_v2]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!