NaslovnicaVijestiZa Nemanju Matića ozbiljno 'zagrizao' tim iz Serie A

Za Nemanju Matića ozbiljno ‘zagrizao’ tim iz Serie A

Uprava nogometnog kluba iz Serie A, Juventusa planira dovesti par pojačanja u predstojećem prijelaznom roku kako bi dodatno osnažili svoj tim, i tako sledeće sezone napali Ligu prvaka, jer su ove sezone ispali od Bayerna u četvrtfinalu primivši dva gola u produžecima.

Serie A

Kako prenosi italijanski portal Tuttosport, jedan od najboljih timova iz Serie A, Juventus je ozbiljno zainteresovan za tri igrača Chelseaja koji ove sezone igra očajno, i sigurno da nekolicina igrača želi napustiti londonski tim jer sledeće sezone neće igrati nijedno europsko takmičenje. ‘Stara dama’ je zainteresovana za Oscara, Williana, Edena Hazarda, te posebno za zadnjeg veznog Nemanju Matića.

Selektor reprezentacije Italije, Anotnio Conte gotovo sigurno na ljeto preuzima Chelsea, te planira napraviti neke promjene u torinskom timu. Kako još italijanski list navodi, Conte bi mogao da završi saradnju sa nekim igračima italijanskog tima koji imaju prevelika primanja, a olakšavajuća okolnost je što je Chelsea u dobrim odnosima sa Juventusom tako da će dogovori oko transfera ići lakšim putem.

Eden Hazard sigurno će imati još dosta ponuda od europskih velikana, tako da Juventus možda i nije opcija broj jedan. Prema pisanjima španskih medija, Real Madrid smatra da bi sa Edenom Hazardom djelovali nezaustavljivo, te će uraditi sve što je do njih kako bi na ljeto doveli belgijskog igrača. Willian je u Chelseaju od 2013. godine kada je došao iz Anzhija koji se doslovno ‘raspao’. Matić je u Londonu nešto kraće jer je u timu od 2014. godine kada je došao iz portugalske Benfice.

Juventus i Chelseja već duže vrijeme gaje prijateljske odnose, a to smo mogli vidjeti i prilikom pozajmice Juana Cuardada iz Chelseaja u Juventus. Chelsea je u decembru prošle godine otpustio Josea Mourinha koji je imaju titulu najuspješnijeg trenera u istoriji ‘Bluesa’, a do kraja sezone ekipu će voditi Guus Hiddink koji se u ovoj polusezoni i nije baš pokazao kao najbolje rješenje na klupi ovog tima.

[su_netbet_tv]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Evo zašto je Xavi odlučio ostati u Barceloni

0
Xavi Hernandez, trener Barcelone, je ranije tokom ove sezone najavio svoj plan napuštanja kluba tokom ljeta. Međutim, nakon preispitivanja, odlučio je ostati na klupi...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!