NaslovnicaVijestiNajboljih 11 u prošloj sezoni: Za tim sezone u Serie A kandidira...

Najboljih 11 u prošloj sezoni: Za tim sezone u Serie A kandidira čak pet nogometaša sa naših prostora

Iz udruženja italijanskih nogometaša otkrili su imena igrača koji su ušli u uži izbor za najbolju ekipu Serie A u sezoni 2017/2018. Na spisku se nalazi čak pet nogometaša sa naših prostora koji imaju realne šanse da se nađu u najboljoj ekipi ove lige.

Udruženje itaalijaanskih profesionalnih nogometaša će na gala ceremoniji koja će biti održaan 5. decembra proglasiti najboljeg trenera i najbolju ekipu u sezoni 2017/2018 a već danas su izbacili imena nogometaša koji će konkurisati za najbolju ekipu u prošloj sezoni.

DECO IZNENADIO: Evo tko je najbolji igrač sa kojim je ikada igrao!

U Italiji će u isto vrijeme odabrati i najboljeg treneraa nominovani su Massimiliano Allegri iz Juventusa, Eusebio di Francesco iz Rome, Maurizio Sarri kao bivši trener Napolia i trener Lazia Simone Inzaghi.

Među nominovanim nogometašima čak pet nogometaša dolazi sa prostora bivše Jugoslavije što je dokaz kakvu ulogu zapravo ovi nogometaši imaju u Italiji.

Nominovani nogometaši za najbolju ekipu u sezoni 2017/18:

Vratari: Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Samir Handanović i Alisson Becker

Braniči: Joao Cancelo, Aleksandar Kolarov, Alex Sandro, Milan Škriniar, Kostas Manolas, Stefan de Vrij, Kalidou Koulibaly i Giorgio Chiellini

Veznjaci: Jorginho, Allan, Marek Hamšik, Sergej Milinković-Savić, Radja Nainggolan i Miralem Pjanić

Napadači: Paulo Dybala, Edin Džeko, Mauro Icardi, Ciro Immobile, Douglas Costa i Dries Mertens

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!