NaslovnicaVijestiZaboravite Pogbu! Manchester City pronašao alternativu od 50 miliona funti

Zaboravite Pogbu! Manchester City pronašao alternativu od 50 miliona funti

Manchester City pronašao alternativu od 50 miliona funti. Manchester City je spreman da se složi sa traženom cijenom Evertona za potpisivanje Ross Barkleya, pišu izvještaji u Engleskoj.

Manchester City pronašao alternativu

Smatra se da je City pronašao zamjenu za Yayu Tourea na Goodison Parku, čija budućnost je neizvjesna.

Agent Toure-a je ove sedmice potvrdio da je igrač otvoren za ponude od europskih klubova nakon šest godina u Manchesteru.

The Sun tvrdi da City neće da gubi vrijeme sa veznjakom i da će ga dovesti bez obzira na cijenu, ali će sačekati da Toure nađe drugi klub.

Tvrdi se da je Everton tražio 50 miliona funti za veznjaka i da je City spreman da pošalje tu ponudu.

Klub do sada nije uspio u svojoj potrazi za zvijezdom Juventusa, Paulom Pogbom, ali Barkley koji ima 22 godine je također vjerodostojna alternativa.

Francuski internacionalac Pogba očekuje da se pridruži Barceloni ovog ljeta u dogovoru koji bi mogao iznositi 73 miliona funti.

Barca je razgovarala sa predstavnicima igrača prošlog ljeta i čini se da su pobijedili Real Madrida i Chelseaja, nakon izjave Pogbe da on želi samo u Barcelonu. A s obzirom na Real Madridovu transfer zabranu i lošu formu tima iz Londona koji bi ove sezone mogao propustiti prva četiri mjesta u Premiershipu, Pogba će najvjerovatnije biti na putu za Španiju.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Što se tiče Barkleya, Everton je odlučan da zadrži svog akademskog proizvoda, kako i Roberto Martinez želi da razvije i podmladi svoju ekipu.

A što se tiče Gnegneri Yaya Tourea, rođen je u Buake-u, 13. maja 1983. godine. Fudbalski je reprezentativac Obale Slonovače, koji trenutno nastupa za Manchester City.

Karijeru je započeo u ASEK Mimozasu iz Obale Slonovače za koji je igrao u periodu od 1996-2001, iz ASEK Mimozasa je prešao u belgijski Beveren za koji je nastupao od 2001-2003, sledeći njegov klub bio je Metalurg iz Donjecka za koji je nastupao u periodu 2003-2005. godine.

Sljedeće godine je prešao u Olimpijakos za koji je igrao jednu sezonu pre nego što postane član Monaca 2006. godine. Već 2007. on postaje član Barcelone u kojoj je sve do jula 2010. godine. Tada prelazi u Manchester City u kome je i sad, ali ne još zadugo.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!