NaslovnicaVijestiZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega je Cristiano Ronaldo zatražio od izbornika da...

ZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega je Cristiano Ronaldo zatražio od izbornika da ga ne zove u reprezentaciju!

Cristiano Ronaldo je izostavljen od strane izbornika Portugala sa liste pozvanih igrača za predstojeće susrete protiv Poljske i Škotske, i to na sopstveni zahtjev.

Ronaldo nepozvan u reprezentaciju

33-godišnjak, koji je u dresu reprezentacije odigrao 154 utakmice, trenutno je u središtu pažnje medija zbog optužbi kako je navodno silovao djevojku u Las Vegasu prije 2009. godina, iako je on to negirao.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, taj skandal nije jedini razlog njegovog odsustva iz reprezentacije, s obzirom da portugalske novine A Bola pišu kako je zatražio od izbornika da ga ne zove do kraja godine. Ukoliko je to zaista istina, pored toga što će propustiti utakmice u ovom mjesecu, također će biti nedostupan i za utakmicu protiv Italije, te uzvratnu utakmicu protiv Poljske sredinom novembra.

U izvješću piše kako je Ronaldo poslao zahtjev izborniku i savezu da mu se ne javljaju, kako bi imao više vremena da se prilagodi u novom klubu, Juventusu. Nakon skoro desetljeća provedenog u Real Madridu, on je u transferu vrijednom čak 100 miliona eura proteklog ljeta odlučio otići u Torino, gdje se zajedno sa porodicom prilagođava na novi način života.

Iako je nešto lošije krenuo u sezonu u dresu ‘Stare dame’, u posljednjih nekoliko utakmica je pronašao svoju prepoznatljivu formu. Na ukupno osam utakmica u svim takmičenjima postigao je tri gola i podijelio pet asistencija, a priliku da postigne novi gol imat će u subotu, kada će Juventus gostovati kod Udinesea. Tim Massimiliana Allegrija je sjajno krenuo u novu sezonu. Trenutno su vodeći u Seriji A nakon sedam pobjeda iz sedam odigranih utakmica, te imaju 21 osvojen bod, šest više od drugoplasiranog Napolija, kojeg su pobijedili prošlog vikenda visokim rezultatom 3-1. Pored toga, slavili su i u prve dvije utakmice grupne faze Lige prvaka, protiv Valencije i Young Boysa, te su vodeći u grupi H sa šest osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!