NaslovnicaVijestiZANIMLJIVA PROCJENA: Evo što je legendarni Sir Alex Ferguson rekao o Edenu...

ZANIMLJIVA PROCJENA: Evo što je legendarni Sir Alex Ferguson rekao o Edenu Hazardu 2012. godine!

U vrijeme kada je napuštao Lille 2012. godine, Eden Hazard se povezivao sa brojnim engleskim premierligašima. Belgijski reprezentativac, koji je u to vrijeme imao 21 godinu, bio je na radaru tri kluba, Manchester Cityja, Manchester Uniteda i Chelseaja, a na kraju se odlučio na dolazak na Stamford Bridge.

Ferguson potcijenio Hazarda

Naime, nakon nekoliko tjedana držanja navijača ovih klubova u neizvjesnosti, on je na svom službenom twitter profilu napisao: “Dolazim u redove pobjednika Lige prvaka.” ‘Plavci’ su za njega tog ljeta platili 35 miliona eura, što je u to vrijeme bila visoka cifra, pogotovo za igrača koji dolazi iz Francuske.

[su_bet365_koeficijenti]

Legendarni Sir Alex Ferguson, koji je u svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri imao daleko više pogođenih transfera nego promašaja, dao je svoje mišljenje o Hazardu i njegovom transferu u Chelsea samo mjesec dana kasnije. Škotski stručnjak je smatrao kako je njegov veliki rival preplatio Hazarda, koji po njegovom mišljenju nije vrijedio tih 35 miliona.

U intervjuu za Sky Sports on je rekao: “Postoji određena granica kvaliteta, koju moraju prelaziti potencijalna pojačanja za Manchester United. Smatram da pojedini igrači imaju određenu vrijednost, kao na primjer Hazard. Ipak, mislim da je to previše novca. On je dobar igrač, ali 35 miliona eura? Cijene kod kupovine kvalitetnih igrača, ne samo cijene samog transfera, već i naknade za agente, postaju smiješne. U Hazardovom slučaju, Chelsea je platio agentu šest miliona funti, a ista je bila i Nasrijeva situacija.”

Fergie je zatim dodao kako smatra da je njegov klub puno bolje prošao od Chelseaja, s obzirom da je tog istog ljeta doveo Shinjija Kagawu iz Borussije Dortmund za samo 16 miliona eura: “Sve zavisi od toga koliko cijenite određenog igrača. Uopće im ne zavidim na tim transferima. Mi imamo određeno mišljenje kada je u pitanju Hazardova vrijednost, i mislimo da vrijedi puno manje. Ukoliko ne uspijemo dovesti nekog igrača za cifru za koju mislimo da je u redu, nismo zabrinuti zbog toga. Mislim da je dolazak Kagawe dobra kupovina.”

Kagawa je poprilično razočarao u dresu ‘Crvenih vragova’. Iako je osvojio titulu prvaka Premier lige, postigao je tek šest golova u 57 nastupa, te se nije uspio nametnuti na Old Traffordu. S druge strane, Hazard je postigao 96 golova na ukupno 308 utakmica za Chelsea, sa kojim je osvojio dva puta Premier ligu, te se trenutno smatra jednim od najboljih igrača na svijetu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!