NaslovnicaVijestiZanimljivosti osmine finala Lige prvaka

Zanimljivosti osmine finala Lige prvaka

zanimljivosti osmine finala

Gotov je ždrijeb osmine finala Lige prvaka. Najboljih 16 iz grupne faze koji će na proljeće krenuti u svoj pohod ka finalu Lige prvaka u Kijevu sada znaju svoju prvu prepreku, odnosno protivnika s kojim će se sukobiti u osmini finala. Xabi Alonso bio je specijalni gost ždrijeba i može se reći kako je kluba iz Španjolske poprilično otežao život.

Parovi osmine finala su sljedeći:
Juventus vs. Spurs
Basel vs. Man City
Porto vs. Liverpool
Sevilla vs. Man Utd
Real Madrid vs. PSG
Shakhtar vs. Roma
Chelsea vs. Barcelona
Bayern vs. Beşiktaş

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Zanimljivosti

Posebno treba izdvojiti tri dvoboja: Chelsea vs. Barcelona, Real Madrid vs. PSG te Juventus vs. Tottenham.

Za početak – dvoboj Chelseaja i Barcelone jedno je od najvećih rivalstava u Ligi prvaka 21. stoljeća. U 12 utakmica koliko su odigrali u okviru Lige prvaka od 2000. godine do danas 4 pobjede ima klub iz Londona, 3 pobjede ima klub iz Barcelona, a 5 utakmica završile su bez pobjednika. Zanimljivo kako Lionel Messi, glavna zvijezda Barcelone i drugi najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka nikada nije postigao gol protiv Chelseaja, a igrao je protiv njih čak 8 puta – to je njegov najgori niz protiv neke momčadi u okviru Lige prvaka. Na Camp Nou ponovno će zaigrati Cesc Fabregas i Pedro, no ovaj put u dresu Chelseaja, a poseban motiv će to biti i za dva bivša Realovca – Moratu i Marcosa Alonsa. Još jedna zanimljivost koja će razveseliti navijače Barcelone – div iz Katalonije igrao je 7 puta u knock-out fazi LP protiv Engleza i čak 6 puta je prošao dalje. Jedini put kada nisu prošli dalje – 2012. godine protiv Chelseaja.

Ništa manje zanimljiv dvoboj neće biti ni Real Madrid protiv PSG-a. PSG je prošle godine u osmini finala Lige prvaka izvukao Barcelonu. Na Valentinovo su u gradu ljubavi slavili protiv Barcelone rezultatom 4-0, a onda su postali prva momčad koja je ispala u knock-out fazi Lige prvaka nakon što su imali 4 gola prednosti iz prve utakmice. Bili su toliko ogorčeni na taj neuspjeh da su ovo ljeto odlučili potrošit 400 milijuna na samo dva super pojačanja – Mbappea i Neymara koji će u osmini finala imaju možda i najteži zadatak u svijetu nogometa – izbaciti Real Madrid, momčad koja je u zadnje 4 godine 3 puta osvajala ‘klempavi’ trofej, a od 2010. godine svake godine igrala u polufinalu Lige prvaka. Hoće li Neymar, Mbappe i Cavani srušiti Ronalda, Ramosa i ostatak Zidaneove momčadi ostaje vidjeti. No zanimljivo je da su se PSG i Real samo dva puta u bližoj povijesti igrali u okviru Lige prvaka, bilo je to u grupnoj fazi i nije baš bila golijada. Jedna utakmica završila je rezultatom 0-0, a drugu je Real dobio 1-0. Također, trener PSG-a deset je puta gostovao na Realovom stadionu i nikada nije pobijedio. Upisao je 9 poraza i tek 1 remi. 

Za kraj jedna jako loša vijest za navijače Juventusa – u zadnjih 5 susreta protiv Engleza u knock-out fazi Lige prvaka – svih pet puta su ispali.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!