NaslovnicaVijestiFrance Football objasnio zašto Iniesta nikad nije uzeo Zlatnu loptu

France Football objasnio zašto Iniesta nikad nije uzeo Zlatnu loptu

Pascal Ferre, urednik prestižnog nogometnog časopisa France Football je objasnio zašto Iniesta nikad nije uzeo Zlatnu loptu u svojoj bogatoj igračkoj karijeri.

Urednik časopisa Pascal Ferre je pohvalio Andresov stil igre i pozitivan uticaj na Barcu uz objašnjenje da je to što nije osvojio nagradu “demokratska anomalija.

Francuski magazin France Football izvinio se fudbaleru Barcelone Andresu Iniesti jer mu nikada nisu dodijelili priznanje namijenjeno najboljem na svijetu – Zlatnu loptu.

[su_live_koeficijenti]

Urednik časopisa Pascal Ferre je u tekstu pod naslovom “Oprosti nam Andres” pohvalio Iniestin stil igre i pozitivan uticaj koji je imao na svoje suigrače, uključujući i Lionela Messija, i izrazio žaljenje što nikada nije osvojio nagradu koju su od 2008. godine monopolizovali Messi i Cristiano Ronaldo.

Odustvo Iniestinog imena s liste osvajača Zlatne lopte je, kako je naveo, “naročito bolno” i dodao da je riječ o “demokratskoj anomaliji”.

>> Nećete vjerovati kada saznate koliko novca će na raspolaganju imati novi trener Arsenala!

>> Tri igrača koje je Manchester United želio dovesti prije nego što je Sir Alex Ferguson otišao u mirovinu

Ferre je napisao i da Iniesta i dalje ima šanse da osvoju Zlatnu loptu ako sa Španjolskom osvoji ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Iniesta je bio jedan od favorita za nagradu 2010. godine, nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Španjolskim i postigao jedini gol u finalu. Međutim, završio je kao drugi, iza Messija.

Dvije godine kasnije je bio treći, a Messi je ponovo osvojio Zlatnu loptu, uprkos tome što je Španjolska postala prvak Europe, a Iniesta izabran za najboljeg igrača turnira.

Po navodima španjolskih medija, Iniesta bi ove sedmice trebalo da saopšti da na kraju sezone napušta Barcelonu poslije 16 godina i da će karijeru nastaviti u Kini. Iniesta je sa Barcelonom osvojio 31 trofej.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!